Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mlžení oken při dešti?

Od: boxx odpovědí: 8 změna:

Dobrej, zajímalo by mě, jestli je to normální, že se mě při jízdě autem strašně mlží okna, když prší a je vlhko? Já vím, že je to asi normální, ale mě se zdá, že já to mám až abnormální.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Normální to určitě není. Ano, při dešti je vlhko, ale topení auta by se s tím mělo vypořádat. Nevím, co máte za auto, ale podobně se projevuje přepnutí topení na vnitřní okruh. To je klapka, která uzavře nasávání vzduchu zvenčí a tak v kabině koluje vzduch dokola. Ten se, samozřejmě po určité době ,,zafuní´´ - tedy nasytí vlhkostí - z dechu posádky, z mokrého oblečeni a pod. Pokud je klapka otevřená, vlhký vzduch se odvětrá ven. Zkuste tedy specifikovat typ vozu . Jinak ovládání této klapky bývá označeno většinou siluetou autíčka se stočenou šipkou uvnitř, některé auta mají jen piktogram stočené šipky.

boxx
hodnocení

Je to Ford Mondeo r.v 97, to vím, že mám vnitřní oběh vzduchu, ale ten nepouštím, když potřebuji odmlžit okna, používám normální nasávání z venčí, ale i tak se mi zdá, že se okna hodně mlží. Musím stále zesilovat a měnit směr vzduchu, podle toho, kde se zamlžuje okno

Shodou okolností mám též Mondeo, ale kombi z roku 2001 - a je fakt, že při použití automatické klimy se v podobném počasí mají tendenci mlžit boční okna, ale pak stačí přepnout z automatu na ofukové mřížky a je to. Ale není to nijak kritické. Možná zkuste, jestli se ta klapka opravdu zavírá a otvírá - bývá to slyšet.

boxx
hodnocení

Boční okna se mě také mlží, ale nejvíce zadní, to je úplně celé zamlžené, do té doby dokud nepřepnu na nejvyšší stupeň ventilace, nebo zapnu odmlžování zadního okna, ale i tak tam jdou stále vidět mřížky

pavka76*

Ten vnitřní okruh bude pořád zaplej=nefunkční klapka. Dělá to nějakej zvuk,když to přepínáte?

boxx
hodnocení

Myslím si, že ano

alf*
hodnocení

0x

- kdy jsi naposledy důkladně čistil okna ironem nebo něčím podobným?

- nezatéká někam, nejsou někde mokré koberce nebo snad sedačka?

boxx
hodnocení

Okna jsem nečistil od té doby, co jsem ho koupil, což je něco přes 14 dní, mokro by němělo být nikde, ale všiml jsem si, že v bočních dveřích, jak mám prostor na odkládání věcí, je mokro a vlhko, tak jestli to není příčinou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]