Dobrý den, Mám na Fordu fusionu 1.4 zhnilý zadní výfuk. Díval jsem se a je vcelku spojený trubkou až ke katalizátoru. Jak vyměnit jen ten zadní díl? A proč nemá vůbec střední díl? Děkuju
Nekupuj si Bosal a Polmo nebo Polmstrow. Jsou to šmejdy na 2 roky a pak se vysypou.
doplněno 09.07.21 21:42:
Polmstrow na Peugotu Partnerovi absolutně nesedí držáky a tvar koncovek (zahnutí). Možná vydrží déle než Bosal, ale montovat ho fakt nechceš.
jenda22
Polmo je jiny nazev pro Polmostrow. Je to obrovsky polsky vyrobce vyfuku a jeho vyrobky jsou v pohode. Delaji je i pro jine dodavatele s oznacenim podle prani zakaznika. Bez obav ho tam dejte ale musite se podivat na opravnou sadu. Podle prumeru trubky se dava spojovaci dil pro shodne trubky.
asd1
Polmo za ty prachy dobrý, zatim všechno pasovalo a výdrž ujde.. S originálem z provýroby to porovnat nejde, ale poměr výkon - cena mezi dílama pro opravy vůbec neni špatný.. Bosal je řekl bych o dost horší a stojí jednou tolik..
Pokud ten zadní díl bude kratší, tak bude mít hrdlo = původní zařízneš, zasuneš do hrdla a dáš sponu (+ tmel), pokud bude celej tak dáš celej.. Pokud by tam hrdlo nebylo tak to až tak jednoduše nenasadíš..
Tak mně na Xsaře break Polmostrow zrovna moc dobře neseděl. Výstupní trubku koncového dílu jsem musel říznout ohnout a zavařit, aby se přesně vešla do otvoru v nárazníku. Držáky koncového dílu jsem taktéž musel trochu znásilňovat. No byla to blbá práce. Ale myslím, že druhým rokem už slouží a nevypadá to, že by měl jít do výfukového nebe. Pravda, moc se toho loni a letos nenajezdilo.
Jestli to je 1.4 16V benzín, tak tam by stačilo uřezat a druhovýrobní výfuk má vyhrdlení pro sesazení trubek do sebe. Pak se použije pouze stahovací spona. Propojovací ne, ale taky se dá. Zvláště, pokud to blbě uřežeš.
Takže dobře měřit a několikrát zkoušet.
kare
Koupíte nový zadní výfuk a tam kde končí trubka rozšířením tak uříznout starý (plus pár cm na vsazení), aby šlo nasadit do sebe. Dáte sponu a jezdíte dál. Co jsem zběžně koukal, tak co výrobce to jinak dlouhá trubka do zadního dílu.
kutiil
Ano to je dobrý nápad, snad ty průměry do sebe budou pasovat a bude stačit jen ta spona?
Jukni na aukro kup tam komplet vejfuk přijde ti to i se spojovacím materialem a silentama o tolik draší to nebude a bude se ti to dobře měnit Starej vyřežeš flexou a hotovo Ten polskej polmo a izawit sou v pohodě davam je běžně a vydrží 4 až 5 let ja bych se jich nebal Jinak pokud chceš měnit jen zadní díl koupíš k němu patřičnou sponu silenty co ho drží dobře to naměříš uřízneš a nasadíš novej konec
kutiil
Ano zvažuju koupit zadní díl a k tomu i tu trubku s vlnovcem, ale zatím děravá není, jen zadní díl. Ty šrouby na přírubě u vlnovce můžu dát jakékoliv nebo jsou speciální stavěné na teplotu?
Koupil jsem 2 pozinkované šrouby M10 i s maticema, snad budou držet i na rozpáleném výfuku?
jenda22
Všechny šrouby a matice výfuku vždy měňte za nerez. Rozdíl v ceně je pár Kč ale při opravě 100 a 1.
Kdyby to výrobce udělal od počátku, není pak nic problém. Dříve třeba Škoda 100 aj. měla mosazné matice sběrného potrubí. Jak se nahradily za pozink, katastrofa.
kutiil
Dobrý den, asi máte pravdu, zkusím sehnat nerezové tyto šrouby. Nebo prý se ještě dávají kadmiované?
Tak jsem se do výměny pustil. Koupil jsem celou sadu, trubku s vlnovcem a koncový tlumič výfuku. Chtěl jsem demontovat přední trubku od katalizátoru u příruby, ale zespodu se mi to nepodařilo, šrouby jsou zarezlé a je tam velice špatný přístup. S úhlovou bruskou jsem se tam nedostal. Vyměnil jsem pouze koncový tlumič. Zajímalo by mě jak vyměnit i tu trubku? Jakym způsobem se dostat ke šroubům příruby? Chtěli by nejspíš odřezat, ale to opravdu nemám šanci. Děkuji za pomoc.
dejv111neprihl
Zkusil jste šrouby pořádně prostříkat wd sprejem nebo jiným odrezovačem? Pak ještě zkusit pošuchat malým ocelovým kartáčkem a šroub nebo matky nahřát. Dále i zkusit lehce poťukat kladívkem, pokud se tam přes nějakou tyčku dostanete.
kutiil
Dobře, můžu to ještě zkusit, ale je tam opravdu málo místa, když by ani toto nepomohlo, tak nevím co pak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.