Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký motor do BMW E91

Od: smadee odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, uvažují o koupi BMW E91 v M-Paket a automat a rozhodují se mezi 6 válci (údajně asi nejlepší co lze koupit, prej lepší jak 4 válce) A teď mě zajímá jaký motor přemýšlel jsem o (benzin) 330i (zadokolka + automat) nebo je lepší nafta? Popriklade jiná motorizace? 335i už se mi zda ohledně servisu (servisní díly atd.. drazsi o dost ) jak 330i. Styl jízdy je spíše rychlejší
Děkuji všem za pomoc.
doplněno 05.07.21 08:43: Jedna se o PO FACELIFTU

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nox®
hodnocení

2x
Co se šestiválce týče, jedny z nejlepších byly m52, jedná se ale o starší modely, tuším do 2005 nebo 6. Novější N52 už mají přímé vstřikování a mohou být potencionální kasička. 335i je slušně přemotorovaná bestie a lze ještě přidat na výkonu, ale v tom případě jedině pečlivě hledat od nějakého fandy a klubáka, rády se poroučí vstřikovače, turba, katy...

N52 nemají přímý vstřik. Až N53.

smadee
hodnocení

A nevíte jak to je se servisem? Ceny? O proti 330i? U té 335i? Popriklade je lepší 335d?

A M52 skončily někdy v devadesátkách :)

nox®

hodnocení

1x

Pokud po faceliftu, tak se vyhni N47 (2.0d), má už rozvody vzadu a každý na něj nadává. Nejsem si jistý, zda se ještě po FL prodávaly benzínové N52, ale N53 s přímým vstřikem už stojí za prd. Z toho vyplývá, že asi jedinou rozumnou volbou je naftový třílitr, ale samozřejmě i ten už je modernizovaný a méně spolehlivý.

Spolehlivé motory v BMW skončily s generací E46, resp. E90 před faceliftem. Tam byl ještě starší naftový dvoulitr M47 a třílitr M57 a benzínové motory N52, v prvních kusech byly tuším i M54 z E46.

Verze 335i a 335d vnímám jako zbytečné problémy navíc. Ale jedou jak hovada.

doplněno 05.07.21 10:09:

Mám teď E91 320d M47 120 kW v "komfort" packetu a na sedmnáctkách. Tvrdší už si to nedovedu představit. Jede velice slušně, třílitr bych rozhodně nevyužil. Ale kdybych kupoval znova, šel bych do E61. Po třicítce už člověku jde víc o pohodlí než o sportovní zážitek. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]