Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opožděný přepis vozidla

Od: bmw39 odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, mám otázku ohledně přepisu prodaného vozidla. Před cca 3 lety jsem prodal auto, ve smlouvě bylo uvedeno, že kupující je povinen na sebe přepsat na vozidlo, předal jsem spolu s kupní smlouvou plnou moc. Ano vím, je to i moje chyba že jsem nezajistil přepis hned, nicméně mi pár měsíců po prodeji přišel dluh ČKP, poslal jsem jim kupní smlouvu, případ ukončili s tím, že částku budou vymáhat po novém majiteli, toho jsem kontaktoval, a bylo mi řečeno že příští týden jde vůz přepsat, a dluh uhradil. Samozřejmě vozidlo nepřepsal, a nedávno mě kontaktoval že by to chtěl přepsat, ale nemá už smlouvu ani plnou moc. Proto se chci zeptat, zda je nějaká možnost teď udělat přepis na nového majitele, když je kupní smlouva tak stará? Můžu znovu vytisknout a ověřit plnou moc, ale nevím co na to řeknou na úřadě, že plná moc je aktuální, a smlouva pár let stará, jestli mi nehrozí nějaký postih.
Předem moc děkuji za radu, a už vím, že přepis musím zajistit při prodeji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Novou smlouvu urcite ne! Vzdyt ta vznikla tehdy. Pokud o ni stoji a vy jste ochoten, muzete mu z ni udelat kopii.

Pri vystaveni "nove" by to znamenalo, ze auto prodavate az nyni a tedy, ze jste po celou dobu neplatic POVka.

Kazdopadne tu na prepis nepotrebuje.

Vystavte mu plnou moc a at to prepise. Dalsi nalezitosti jako EK si vyridi sam.

Je jedno, ze plna moc je ted, kdyz auto bylo prodane kdysi.

To na urade stejnak nemaji sami jak zjistit, pokud se s tim nebudete chlubit (prave i pro to, ze je kupni smlouva nezajima).

Co na urade ale budou chtit pri prepisu videt, je platna zelena karta. Tu by si opet mel zaridit kupujici.

Podle mne vas stejne pouze taha za fusekli a nic prepsat nehodla. Tak snad se mylim.

bmw39
hodnocení

Děkuji za reakci, zelenou kartu a evidenčku má, takže by to tedy mělo být v pořádku. Udělám mu teda maximálně kopii tehdejší smlouvy. Pro příště alespoň vím, že přepis ihned na místě.

Pri vystaveni "nove" by to znamenalo, ze auto prodavate az nyni a tedy, ze jste po celou dobu neplatic POVka.

Tak toto je nesmysl, je jedno zda PR hradil XYnebo AZ ! Asi jste pořádně nepřečetl dotaz!

hodnocení

0x

Kupní smlouva při zápisu změny není třeba a navíc můžete sepsat novou s třeba dnešním datem Pro Vás by bylo lepší než PM dojet s kupce=nynějším majitelem, pokud je ochotný, společně k zápisu změny (převodu).Jen bude třeba do 30 straý protoklol o EvK či o plné TK!

Jinak teroreticky za pozdní zápis (víc jak 10 dnů)existuje pokuta až 50 000kč ale zaím to snad nikdo nedostal a pokud ano-pak to tají aby nebyl za ...

bmw39
hodnocení

Děkuji za reakci, dobře vědět, že při zápisu není potřeba kupní smlouva. Moc se mi nechce právě dělat novou kupní smlouvu, aby náhodou nešly potom nějaké pokuty, popřípadě dluh za povinné ručení za celou tu dobu co to není přepsané na mou osobu.

hodnocení

0x

Novou smlouvu nikoliv, páč chcete úřadům sdělit, že jste dosud vlastníkem.

Vezměte milého pána, dojděte s ním na evidenčku a pak spolu na přepis. To je jistota, že se přepis udělá.

pavelf
hodnocení

0x

Skočte přímo na ten úřad a domluvte se s nimi, jaké podklady, co a jak bude úřad potřebovat. Že je smlouva pár let stará nehraje roli. Platná je, pokud obě strany nenapíší dodatek, že smlouva je neplatná, nebo ji nezruší soud v celém rozsahu (taky může zrušit jen jeden bod, nebo odstavec) Postih vám hrozí, ale úřad by s vámi musel zahájit Správní řízení. Bývá pravidlem, že na občana, který se občas splete, či něco neúmyslně zanedbá a nezpůsobí při tom škodu (nezaplcené daně jsou škoda) se postih neuplatňuje. Ten postih se uplatňuje hlavně vůči těm, co opakovaně nereagují na výzvy úřadu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]