Nejste přihlášen/a.
Zaujal mě asistent rozpoznávání dopravních značek. Chtěla jsem se zeptat, jestli to jde koupit samostatně.
Jako doplňek pro tempomat nebo autonomní ovládání vozu počítačem. U absence těchto systémů pouze pro nepozorného řidiče, kterému svítí, že je stále na silnici, kde je 50ka i když už je třeba za obcí, ale nezaregistroval, že na kousku úseku třeba stále 50ka trvá.
Ale kdo čte značky, tak je to pochopitelně k ničemu.
Já myslím, že u nás je k ničemu celý ten asistent, značky si mnohdy odporují a konec zákazů často nikdo neřeší. Takže tempomat vám bude udržovat třeba 10km rychlost 30km/h, protože se nikdo neobtěžoval dát tam konec omezení.
Děkuji za kousek vyjasnění, používám v neznámém místě navigaci a za minulý týden jsem často kontroloval, zdali jsem v obci, když mi svítila "50", a čekal kdy bude konec obce. Taky často byl konec, ale on line navigace hlásí, že jsem ještě v obci.
Ale stále nevím, jaké značky to má rozpoznat..
Toto si myslím je maximálně vypovídající:
Myšlenka celého systému je prostá a chvályhodná – auto dokáže přečíst dopravní značky omezující rychlost a zakazující předjíždění, upozornění zobrazí na displeji palubního počítače. Řidič tak má v každém okamžiku informaci o tom, co zrovna může, a co naopak nesmí. Podle zákona se má samozřejmě plně věnovat řízení, sám by měl tedy nejlépe vědět o všech značkách v provozu. Ale po pravdě – kdo z nás neměl za volantem "okno". Je tu pořád ještě sedmdesátka, nebo platí zase padesátka?
Sám to moc nepoužívám, ale někdy se hodí, když váhám jaká rychlost je v úseku. Případně zákaz předjíždění.
Díky za odkaz, poučil jsem se.
pokud to opravdu zaznamenává platné dopravní značky a zobrazí je na dispeji, pak to může opravdu někomu pomoci.
Já se spoléhám na navigaci a svoji opatrnost. Samozřejmě, někdy nevím, co tam bylo za značku...
Asi bych si to i někde vyzkoušel, páč jsem pro novinky...
Nějaký přínos to opravdu má, ale základ je řidičova hlava . Jelikož v ČR dost často nejsou u omezení značky označující konec tohoto úseku, zůstává mi na displeji "viset" toto omezení i tam, kde už není. Ale třeba je to jen softwarový problém mého auta, nevím.
Milan: Mě nejvíc pomáhá ta navigace od Garminu, kdy mi na mapě přeblikne v 1/3 zkutečný obrázek sjezdu i se značkou exitu. Nejvíc mi to pomáhá v Praze, kam jedu jednou za 2 roky a vždy se ztratím na té velké mimoúrovňové křižovatce s několika sjezdy, která je jako kruháč na mostě. Tam se vždy ztratím a sjedu jinam bez navigace. Tuším, že je na Praze 5.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.