Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Asistent rozpoznávání dopr.značek

Od: lenka451® odpovědí: 12 změna:

Zaujal mě asistent rozpoznávání dopravních značek. Chtěla jsem se zeptat, jestli to jde koupit samostatně.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nejde, ale dražší Garmin GPS navigace to mají v sobě na základě mapových podkladů, kam to někdo aktualizoval do tras.

Ale povětšinou se jedná pouze o rychlost nebo směrové tabule u sjezdů z dálnic.

hodnocení

3x
Tab v Číně se vyrábí skoro všechno...
Ale jinak je tato funkce součástí výbavy automobilu, včetně potřebné kamery, spojení s GPS a mapovými podklady.
Pokud tedy nemáte tuto funkci v autě, těžko ji tam budete dodatečně implementovat.

hodnocení

1x

Vůbec nevím oč jde, ale zeptám se, k čemu je to dobré?

Jako doplňek pro tempomat nebo autonomní ovládání vozu počítačem. U absence těchto systémů pouze pro nepozorného řidiče, kterému svítí, že je stále na silnici, kde je 50ka i když už je třeba za obcí, ale nezaregistroval, že na kousku úseku třeba stále 50ka trvá.

Ale kdo čte značky, tak je to pochopitelně k ničemu. ;)

makk

Já myslím, že u nás je k ničemu celý ten asistent, značky si mnohdy odporují a konec zákazů často nikdo neřeší. Takže tempomat vám bude udržovat třeba 10km rychlost 30km/h, protože se nikdo neobtěžoval dát tam konec omezení.

Děkuji za kousek vyjasnění, používám v neznámém místě navigaci a za minulý týden jsem často kontroloval, zdali jsem v obci, když mi svítila "50", a čekal kdy bude konec obce. Taky často byl konec, ale on line navigace hlásí, že jsem ještě v obci.

Ale stále nevím, jaké značky to má rozpoznat..

Rychlost. Za deště dokonce v kooperaci s dešťovým sensorem i rychlost co platí v úseku za deště.

autohled.cz/...

honzin*

Toto si myslím je maximálně vypovídající:

Myšlenka celého systému je prostá a chvályhodná – auto dokáže přečíst dopravní značky omezující rychlost a zakazující předjíždění, upozornění zobrazí na displeji palubního počítače. Řidič tak má v každém okamžiku informaci o tom, co zrovna může, a co naopak nesmí. Podle zákona se má samozřejmě plně věnovat řízení, sám by měl tedy nejlépe vědět o všech značkách v provozu. Ale po pravdě – kdo z nás neměl za volantem "okno". Je tu pořád ještě sedmdesátka, nebo platí zase padesátka?

Sám to moc nepoužívám, ale někdy se hodí, když váhám jaká rychlost je v úseku. Případně zákaz předjíždění.

Díky za odkaz, poučil jsem se.

pokud to opravdu zaznamenává platné dopravní značky a zobrazí je na dispeji, pak to může opravdu někomu pomoci.

Já se spoléhám na navigaci a svoji opatrnost. Samozřejmě, někdy nevím, co tam bylo za značku...

Asi bych si to i někde vyzkoušel, páč jsem pro novinky...

Nějaký přínos to opravdu má, ale základ je řidičova hlava *smich*. Jelikož v ČR dost často nejsou u omezení značky označující konec tohoto úseku, zůstává mi na displeji "viset" toto omezení i tam, kde už není. Ale třeba je to jen softwarový problém mého auta, nevím.

Milan: Mě nejvíc pomáhá ta navigace od Garminu, kdy mi na mapě přeblikne v 1/3 zkutečný obrázek sjezdu i se značkou exitu. Nejvíc mi to pomáhá v Praze, kam jedu jednou za 2 roky a vždy se ztratím na té velké mimoúrovňové křižovatce s několika sjezdy, která je jako kruháč na mostě. Tam se vždy ztratím a sjedu jinam bez navigace. Tuším, že je na Praze 5.

hodnocení

Děkuji za odpovědi a názory. Ano, měla jsem na mysli rychlostní značky. Přijde mi to jako fajn pomocník. Samozřejmě chápu, že se na to nedá úplně spoléhat a řidič musí sledovat dopravní značky i dopravní situaci kolem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]