Nejste přihlášen/a.
Olej se vypouští nejlépe když je z jízdy horký.i když je po celém vnitřku motoru,tím že je horký /tímje tekutější,ho vyteče víc a podstatně rychleji.
Když jsem zkoušel odsát-horky šel dobře, při pokusu porpláchnout čerpadélkou studeným=nic se nedělo na čistý ani nenasálo.Alespoň obyčejné čerpadlo na toto určené,ale ne profesionální,pro amatérskou potřebu!
diesel opět a zase píše hlouposti - odsávat olej. Klidně dejte pod olejovou vanu vhodnou nádobu a nechte olej volně vytéct klidně i ve studenžm stavu..Ten ,,šlem.. co tam zůstane nic motoru neudělá.
SK-Další neregistrovaný...který neumí číst či chápat čtené?
Píšu "ZKOUŠEL jsem ne že odsávám!.Pokud chceš vědět celé-dostal jsem to čerpadéko a páč pežotík už potřeboval výměnu-tak jsem to vyzkoušel, po odsátí jsem zbytek ještě vypustil cca půl litru.
Jinak tu dle tebe blbost děliají běžně servisy.
Hmm a kde v servisu to takto dělají úpane zkušený servismane asi to jako správný postup část odasajete, doplníte novým , naučtujete celou novou náplň a ještě 24 hodinovou práci s vykapáváním?
Jinak já nemám čas nikdy čekat 24 hodin a víc než vykape-zahřeju vypustím a za hodinu jedu dál, Stdený at si vypouští strejda v garáži co vyjede jen nna velikonoce a na dušičky!
V servisech se olej odsává přes měrku, s vypouštěním se už dneska nikdo nepatlá. A pochybuju, že vždycky mění i filtr...
Stepm... slušnej blábol. V servisech, kde je zázemí se dodnes olej vypouští normálně vanou. K vůli rychlosti výměny.
Odsávačky jen pro převodovky nebo motory bez vypoušťáku na vaně.
Sám jsem v servisu dělal a hned v několika.
Vždy za tepla hned po chcípnutí motoru. Nejde ani tak o tekutost, ale o usazené kaly které se oběhem oleje zamíchají. Po delším stání jsou na dně a nevytečou resp. jen z těsného okolí vypouštěcího šroubu = většina kalu zůstane ve vaně.
Kdo to chce pintlich čistý, tak nejlíp vypusit, zazátkovat, nalít na proplach tak litr novýho oleje aby byl sací koš pod hladinou, protočit motor a ten litr vylít. Ale je to zbytečný, větší smysl má měnit olej včas a dávat kvaliltní filtr..
Snad nebude nikdo tvrdit, že studený olej má stejnou tekutost jako horký. To ani omylem. A protože se chceme zbavit starého ojele, tak jej třeba krátkou jízdou ohřejeme a tím docílíme stečení do vany bez problémů.
no jo, ale ten studený už v té vaně dávno je, tak proč ho zase hnát po celém motoru? jinak tekutost dnešních olejů je úplně jinde, než když se do aut lil hustý 15W-40.
miki, aby se splavil i ten vazelínový humáč ze stěn vany. Pokud je to nějaký moderní olej, tak ze zahřátého motoru do vany steče velice rychle. Do 5minut max.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.