Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvozek

Od: tu odpovědí: 19 změna:
Dobrý den
Kupil před cca týdnem auto, zjistil jsem že v předu jsou sportovní tlumiče i péra od značky KW a v zadu klasické pružiny i tlumiče kyb
Jízdní vlastnosti bych řekl že jsou docela zvláštní, jednou si říkám super a pak zas hrůza ono záleží po čem zrovna jedu, při rychlosti nad 90 km mi vybruje volant nad 120 km klídek myslíte že to může být tím podvozkem?
Celkově není to nebezpečné jezdit s tímhle podvozkem?
Vozidlo laguna 2 sedan
Auto jsem pořídil jako pracovní vůz
Děkuji

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

4x

Problém bude při sportovnější jízdě v zatáčce na roletách, může se to chovat nepřevídatelně, např. najednou ti ustřelí zadek že to bude problém srovnat..

Vibrace = nevyvážený kola, boule na pneu, pokud jen pod plynem tak třeba často vnitřní kloub poloosy, pak různý exotiky jako nesedí průměr náboje a díry v ráfku a kolo hází na výšku (neni v ose)

Příště než něco koupíš tak prohlídni pořádně ;) I když péra + tlumiče zas raketa neni, ca 5k materiál a práce pár hodin (tlumiče Sachs, KYB, péra Losjofos/ Kilen..uložení Lemforder..)

tu
hodnocení

Mě se právě líbilo, že ten zadek je tak vyvýšen, kufr bude pořád plný pytlů s cementem a dalších věcí
Jen čistě ze zvědavosti jsem na to přišel
Díky moc za rady
makk

On ale zadek není vyvýšen, on je snížen předek, takže pytlů cementu to uveze pořád stejně.

@asd1pak různý exotiky jako nesedí průměr náboje a díry v ráfku a kolo hází na výšku (neni v ose) i to se stává, dobrá poznámka*palec*

xenofob
hodnocení

1x

to tunil sokrates, tvrdý předek měkký originálnmí zadek, to je na zabití...

01.07.21 11:49

*smich**palec*

hodnocení

0x
Možná by stačilo dobře vyvážit kola

makk
hodnocení

0x

Hlavní problém je spíš, že vás s tím vyhodí z první STK. Volant vibruje spíš kvůli nevyváženým kolům.

Proč by měli? Tedy za předpokladu, že jsou díly homologovány na dané auto?

makk
01.07.21 11:48

A jsou?

asd1

Sportovní podvozek bude mít homologaci jako celek = ten kočkopes by projít neměl...

Na častý náklad se dávají zátěžový péra a ne sníženej předek.. Tu tunil někdo chudej, nebo to je slepenina ze dvou aut *smich*

tu
hodnocení

Jestli jsou homologovane tak to netuším, jen jsem se obával jestli mě někde ten podvozek někde nev...
STK to má novou

tu
hodnocení

A co si myslíte o tom podvozku?
makk

Já si myslím, že to dělal nějaký "tuner", kterému se líbilo mít to auto nahrbené dopředu. To bude taky jediná výhoda toho podvozku (pokud to někdo jako výhodu vidí). Jízdní vlastnosti budou téměř jistě horší než u původního i u tuningového podvozku (myslím na všech 4 kolech). Dvojková Laguna není zrovna hitem sezóny, takže zmíněný "tuner" asi moc peněz do tuningu nedal, takže tipuju, že ty díly nebudou homologované a auto nemá co dělat na silnici ani v případě, že by to mělo na všech kolech. STK tě možná natrápí, ale pokud bys s tímhle způsobil nehodu, pojišťovna se asi bude vykrucovat.

tu
hodnocení

Ok kluci du mu volat, beru to jako skrytou vadu dám vědět

makk

Nejdřív se podívej do smlouvy. Já kdysi kupoval auto z bazaru a ve slouvě bylo "nejsou vyloučeny neodborné zásahy předchozích majitelů", takže mě na to upozornili a nic bych si na nich nevzal.

tu
hodnocení

Prodávající si byl toho vědom, že prej zapomněl mi to oznámit
On totiž ty zadní pružiny a tlumiče chtěl prodat zvlášť (si myslím já)
Tak si mám pro ně dnes dojít jsou to ty sportovní tlumiče a pružiny
Ono totiž to auto bude jezdit cca 100 km denně a nechci klukům dávat takové auto
Tak to nechám vyměnit a bude sportovní podvozek v celku
To už by mělo být v pohodě
Ještě jednou díky
break

Skrytá vada, když to má od pohledu nakopnutej zadek?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]