Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvikající kolo

Od: lojza odpovědí: 3 změna:

Cau, v květnu jsem měnil letní pneu za Dunlop Sport BluResponse 195/50 R15 na letních alu r15x6,5j 38et.
Nějak před měsícem jsem si všiml zvuků, řekl bych od předního levého kola. Popravdě už nevím jestli to dělalo hned při výměně pneu, protože jsem tenkrát ještě tolik neotvíral okna *smich*. Zvuk je to jakobych tam měl cvrčka, přestává to v rychlosti 80km/h a více řekl bych nebo to aspoň potom nejde slyšet.
Zvuk začíná od 30km-50km, když jedu rovně tak většinou nic jak kdy, ale stačí pootočit volant o 1-5 stupňů do prava tak to začne, ale doleva to nedělá mi příjde.. a dělá to jen levé kolo přední. Vpravo jsem to ještě nezkoušel. Myslel jsem, že je to ložisko, ale to nemůžu potvrdit, zatím jsem nebyl na zvedáku.
Je to Fabia 1.4 rv.2004 ložiska původní a najeto má 110tisíc.
Minulý rok na sjetých pneu to nedělalo.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Spíš destička škrtá o kotouč. Při poslední výměně se dávaly nové destičky a kotouče zůstaly původní?

lojza
hodnocení

Kotouče se měnili před 3 lety a destičky to nevím, ale mělo by to být vše ok. S autem se moc nejezdilo. Když kouknu je tam ještě dobrá vrstva, nic mokré ani zahnilé, stojí denně v garáži. Akorát když prší, umyju auto nebo v zimě se mi zasekávají trochu kola hlavně zadní pravé. Když chci vyjet druhý den, tak je kolo ´´přilepené´´, ale není to nic extra prostě to je jen cítit. Možná se nevrací třmen? Zadní brzdy jsou bubny. Ale jak říkám, dělá to jen když je více mokro nebo zima.

asd1
hodnocení

0x

Vrnění reagující na volant je obvykle ložisko kola - kuličky jedou přes vymletý důlek v oběžný dráze..

Visící brzdy - zvedni zatoč kolem a máš jasno. Nebo po jízdě do kopce (delší dobu nebrzdíš), pokud je kotouč/ buben víc než lehce teplý tak brzda přibržďuje furt (nezaměnit s ohříváním od vadnýho ložiska) = kompletní kontrola brzd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]