Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadí to - asi ne

Od: slavo® odpovědí: 8 změna:

Koupil jsem starší jedničkovou fabii 1.4 MPI - benzin.

Jaký tam byl dáván olej před tím samozřejmě nemohu vědět.

Pak první mechanik psal, že tam dával 10W40.

Druhý ke kterému už to dávám několik let to nevím - ten mi to nezděloval.

Nyní jsem to dal do autorizovaného servisu pro zjištění jedné závady na kterou můj mechanik nedokázal přijít a oni tam dali olej 5W40.

Ale asi to ničemu nevadí, když ani nevím zda tam byla před tím pětka nebo desítka.

70% nájezdu mám v létě.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ten olej je řidší takže je jediné co by mohlo vadit. Jestli motor má někde nějaké průsaky, tak to tam poteče víc.
hodnocení

Jenže jestli tam dával druhý mechanik 10W a nebo 5W to nevím.

A dolít se jeden druhým nemůže.

@slavo: Ale může, co by nemohlo...

hodnocení

2x
Nech tam tu 5ku a pokud nebudeš pozorovat extrémní narúst spotřeby oleje tak to neřeš

hodnocení

2x

Když se u staršího motoru přejde z 10W na 5W tak hrozí zvýšený ubýtek nebo nějaké úniky. Většinou se u starších motorů co mají více najeto přechází opačně.

makk
hodnocení

2x

Krom těch úniků to s 5W může být i trochu hlučnější, ale motoru to neškodí.

jenda22
hodnocení

0x
Odpovedi vam nerikaji pravdu. Prvni udaj je zimni a druhy je viskozita pri pracovni teplote. V lete je fuk jestli je to 10W nebo 5W. Ten udaj /40 rika, ze tekutost je stejna. Na zimu je lepsi 5W. Vse je tedy v poradku. Kdyby to bylo 5W/20, tak by to vadilo diky ridkosti.

xenofob
hodnocení

0x

nechápu co tazatel řeší, jezsí s autem do servisů a každý serisman si dělá co chce...

do fabie patří olej dle specifikace výrobce...v palubní přihrádce je malá knížka a v ní je napsáno co se tam má dát...řeknu mechanikovi že tam chci olej dle knížky a je to vyřešeno

mechanici účtují klientům různé oleje, jako že je dolévají po půllitrech atd...kradou tak dlouho až mají oleje různých specifikací které jsou už dávno zaplaceny...ty pak někomu lejí do auta a účtují s tím, že je to pro fobii tro nejlepší

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]