Mám Citroen Xantia r.v.98. Asi před týdnem mi při jízdě začli blikat skoro všechny kontrolky a při zastavení u benz.pumpy už mi auto nenastartovalo.Vyměnili jsme baterku a po 3 dnech se opakovalo to samé.Při dobití baterie auto jezdí 3 dny a vše se opakuje dokola.Někde se ta baterie vybíjí nevím poraďte...
mě to přijde dost jednoznačné... baterie se nedobíjí... takže je v háji alternátor (chces-li dynamo)
al bunda*
Ještě je tady varianta jedna. Pokud to má elektrické vyhřívání (třeba) zadního okna, může tam být někde zkrat a okno hřát stále. To je rovněž cesta, jak dokonale vybít baterii. Při nedobíjení baterie by měla nezhasínat kontrolka dobíjení...? Hezký den.
ale mas pravdu... mozna je tam neco stale sepnuteho... treba je vyskvarene nejake rele, ktere proste nevypina
al bunda*
Napadla mě ještě jedna věc - záleží totiž i na stáří auta. Jestli to má tažné zařízení, může být shnilá zásuvka a zkrat právě tam, jinak velmi exponovaným místem jsou páté dveře - prodřené kábly a zkrat v ohybu u zavírání dveří hatchbacku nebo combi karosérie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.