Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divné chování převodovky

Od: prevodovka odpovědí: 3 změna:

Nevím čím to je, ale u 206tky mi někdy jde řazení velice hladce jako po másle a jindy mi skoro nejde řadit. Jakoby se nějak neúplně rozevírala spojka, protože přes řadící páku normálně v ruce cítím, jak se ozubená kola pořád trochu otáčejí a někdy to jde dokonce úplně přes zuby. Když takto špatně zařadím, tak jdou potom během jízdy od pedálů docela vibrace a řadička se celá třese. Zvláštní na tom ale nejvíc je, že někdy auto jede celou cestu úplně hladce a krásně se řadí a jindy zase celou cestu prakticky nejde normálně zařadit a všechno se třese. Nevíte čím to je?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zaseja
hodnocení

0x

Sojka v háji.

hodnocení

0x

Spolka nebo její vypínací ložisko. Nečekejte, až se to úplně odporoučí. Bude to v nevhodnou chvíli na nevhodném místě.

hodnocení

0x

Viděl jsem na německé televizi díl s opraváři aut. Tam řešili problém, že při zatáčení doleva fungovalo vypnutí spojky i řazení normálně. Při zatáčení doprava spojka nevypínala a nebylo možné vyřadit. (možná ty směry zatáčení byly obráceně).

Nakonec zjistili, že se v motoru posunuje axiálně celá kliková hřídel a proto nevypíná spojka a nejde řadit.

Pokud máš možnost dostat se pod auto, tak zkus opatrně pajsrem zatlačit nebo zatáhnout za klikovku v axiálním směru. Pokud se klikovka pohybuje, tak se pohybuje i spojka a podle opravářů je to motor na vyhození nebo pokud chceš investovat peníze tak generálka motoru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]