Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztraceny velky technicak

Od: ka odpovědí: 12 změna:

Dobry den, pokud ztratim velky technicak a zazadam o novy, budou v nem uvedeny vsechny udaje o STK, majitelich atd nebo bude uplne "novy"? Dekuji,

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Úplně nový, jen s Vaším jménem..

hodnocení

2x

Dostanete ne TP, ale ORV II ve kterém bude zapsáno vše, co bylo ve starém TP-možná pak , pokud bylo psáno víc vlastníků tak v novém budete jen Vy.

Bude, momentálně platí nový vzor, ve kterém je místo pouze pro dva údaje o vlastnících.

xenofob
hodnocení

0x

dnes jsem se dival na web parlamentu na novelu zakona, novy technicak bude stat 5OO,-Kč...velky i maly, to je celkem 1000 Kč

lide si konecne udelaji v nocnich stolcich pořadek

Pokud to bude jen při ztrátě ,pak je to OK. Pokud bude i při zápisu změny.starý popsaný za nový ,pak by to byla svým způsobem zlodějna!

ordoabchao
hodnocení

0x

Moje známá prodávala minulý týden auto a nemohla najít velký techničák. Kvůli tomu musela jít s cenou dolů a nechat si udělat duplikát. Až pak ho našla - v kopírce.

Jo, v doma kopírce už jsem taky našel pár dokumentů (pas, rodný list, kartička pojišťovny..), o kterých jsem manželce tvrdil, že je nemám a určitě jsem jí je vrátil. :)

S cenou dolů? Nevidím důvod. Duplikát TP ji vystaví až půjde vozidlo přepisovat na nového majitele.

xenofob

tp potrebuje kvuli evidencni kontrole

dle meho nazoru je velky TP uplne zbytecny

tp by mela byt mala karticka do kapsy nb penezenky maximalne s 10 udaji

to arne1. S cenou dolů, protože bez originálního TP klesá důvěra v to, že auto třeba nebylo v minulosti ukradené a pod. Jde o to, že dnešní ojetiny za pár desítek tisíc byly kdysi novými auty za stovky tisíc, která se často kradla a s pomocí podplacených úředníků legalizovala.

hodnocení

0x
Tady se může ukázat problém související a tím, že ne vždy se údaje ve velkém TP shodují s tím, co mají vedeno na úřadě a s realitou, ať už bordelem, lidskou chybou, nebo tím, že někdo ze známosti přivřel oko. Týká se to např. různých přestaveb, výjimek, závěsných zařízení a podobně, takže se může stát, že duplikát TP nebude tak úplně duplikátem, a při nejmižší návštěvě STK se přijde na to, že na autě není vše tak, jak má formálně být. Následovat může to, že opět někdo přivře oko, nebo ne a vy budete vyběhávat nějaké formality, nebo v nejhorším případě i to, že už to legitimně do pořádku dát nepůjde.

xenofob
hodnocení

0x

vozidlo taxislužby nebo vozidlo autoškoly to má napsáno v TP, stačí ukončit činnost, nechat to z TP odepsat, pak TP roztrhat a nechat vystavit nový kde už žádná informace o autoškole nebo taxislužbě není

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]