Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrchni kryt motoru

Od: ruwhi odpovědí: 17 změna:
Dobry den.
Koupil jsem Ford Focus mk2 1.6 benzin (r.v.2010) a tento motor nemá svůj kryt motoru co jsem se dozvěděl ,ale nenašla by se náhrada? Zatim jsem tam dal od Volva z C30 ,ale ten je jen na kabely co vedou ke svíčkám. Chtěl bych větší co zakreje i zbytek nebo zda by se v ČR nenašlo něco jako je na fotce.

Vrchni kryt motoru

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

6x
Může se zeptat k čemu je to dobré?
(Kryt motoru je první věc co nastálo sundám)
To co je na foto zvládne průměrný zámečník.
Popřípadě pokud chcete víc zakulacené rohy zkuste kuchyňské potřeby, ptejte se na pečící plech. *smich*

Také myslím, že je to zbytečnost.

Já teda kryt nikdy nesundávám. Už k vůli hluku naftového motoru nebo kunám.

asd1

Na kuny kryt nic moc, ti vokoušou hadičky a kabely vedle *smich*

FF Mk2 měl problém se zatejkáním přes trysky ostřikovačů, teklo to na svíce, tam se kryt hodí resp. kdo nemá novější trysky nebo to nezalepil silikonem (neutrálním)

Asi mám štěstí 3 návštěvy a krom hlukové a tepelné izolace kapoty se ničeho nedotkli. Asi jim X-trail nechutná :)

asd1

Máš nechutné auto *smich* Fíka taky nežerou, jen trošku ochutnaly filc na přepážce a šly jinam *smich*

Výrobci těch filců by mohli dělat z projímavých materiálů, aby je to odradil... i když posranej motor nechceš napamátku *smich*

hodnocení

1x

Na co tam ten kryt potřebujete *sok*? Za svůj život jsem vlastnil hafo aut a u žádného tahle opičárna nebyla (až teď u toho posledního) a nikdy to ničemu nevadilo.

hodnocení

0x

Kdysi jsem na ford fóru viděl u někoho kryt kterej si sám předělal. Z origo krytu si přelepil ty držáky na nějakej z jinýho auto a hodil to tam. Zkusím to najít ale nejsem si jistej jestli se zadaří..

ruwhi
hodnocení

Jestli se zadaří ti to najít budu moc rád.
asd1

Plasty jdou svařovat = uřízneš a přivaříš.. Používám hrotovou pájku s regulací teploty - zatlačíš hrot do spáry a pak ze stran natavenej plast shrábneš do rygolu a promícháš... A takhle to celý sestehuješ.. Příp. kryt by šel i dotvarovat horkovzdušnou pistolí..

Nebo tam přinýtuješ držáky, na podobný věci používám 2mm dural plech ze starý hliníkový lopaty..

Ale proč dekl? Je tam zbytečnej... Spíš tam byl problém se zatékáním na svíce skrz trysky ostřikovačů (nevim jestli i po FL), někdo to lepil neutrálním silikonem apod.

ruwhi
hodnocení

Když tento mezi prostor se mi zda zvláštní že je odkrytý.
Vrchni kryt motoru #2
Vrchni kryt motoru #3
asd1

To je v poho, odkrytí ničemu nevadí ;) Stačí kryt přes kabely aby neteklo na svíce kolem těch trysek ostřikovačů, zbytek bude jen estetika pro tvůj pocit ;)

Zmetec 1,6 z FF MK1 mám starej 17 let / 250kkm, nemá krytý ani kabely a vůbec mu to nevadí ;)

Tak dohledat se mi to bohužel nepodařilo.. Jedině si to nějak zbaslit z jiného krytu..

ruwhi
hodnocení

Dexolus díky za snahu.
ruwhi
hodnocení

Asd1 - Ok tak to nechám být.

Na Volvu ten motor vypadá stejně je to tak origo, žádný jiný kryt přes vstřikovací lištu už tam být nemá. Spíš mě překvapuje že ford nemá ani ten kryt přes svíčky to už asi opravdu nevěděli kde ušetřit *smich*

Na druhou stranu aspoň člověk nemusí sundavat kryt když kontroluje jestli mu teče olej ke svíčkám zpod ventilového víka, což je u tohohle motoru s plastovým víkem poměrně časté naštěstí ten kryt drží jen 4 šrouby a víčko oleje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]