Nejste přihlášen/a.
Na kuny kryt nic moc, ti vokoušou hadičky a kabely vedle
FF Mk2 měl problém se zatejkáním přes trysky ostřikovačů, teklo to na svíce, tam se kryt hodí resp. kdo nemá novější trysky nebo to nezalepil silikonem (neutrálním)
Asi mám štěstí 3 návštěvy a krom hlukové a tepelné izolace kapoty se ničeho nedotkli. Asi jim X-trail nechutná
Kdysi jsem na ford fóru viděl u někoho kryt kterej si sám předělal. Z origo krytu si přelepil ty držáky na nějakej z jinýho auto a hodil to tam. Zkusím to najít ale nejsem si jistej jestli se zadaří..
Plasty jdou svařovat = uřízneš a přivaříš.. Používám hrotovou pájku s regulací teploty - zatlačíš hrot do spáry a pak ze stran natavenej plast shrábneš do rygolu a promícháš... A takhle to celý sestehuješ.. Příp. kryt by šel i dotvarovat horkovzdušnou pistolí..
Nebo tam přinýtuješ držáky, na podobný věci používám 2mm dural plech ze starý hliníkový lopaty..
Ale proč dekl? Je tam zbytečnej... Spíš tam byl problém se zatékáním na svíce skrz trysky ostřikovačů (nevim jestli i po FL), někdo to lepil neutrálním silikonem apod.
To je v poho, odkrytí ničemu nevadí Stačí kryt přes kabely aby neteklo na svíce kolem těch trysek ostřikovačů, zbytek bude jen estetika pro tvůj pocit
Zmetec 1,6 z FF MK1 mám starej 17 let / 250kkm, nemá krytý ani kabely a vůbec mu to nevadí
Na Volvu ten motor vypadá stejně je to tak origo, žádný jiný kryt přes vstřikovací lištu už tam být nemá. Spíš mě překvapuje že ford nemá ani ten kryt přes svíčky to už asi opravdu nevěděli kde ušetřit
Na druhou stranu aspoň člověk nemusí sundavat kryt když kontroluje jestli mu teče olej ke svíčkám zpod ventilového víka, což je u tohohle motoru s plastovým víkem poměrně časté naštěstí ten kryt drží jen 4 šrouby a víčko oleje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.