Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidičský průkaz, jakou skupinu dostanu.

Od: charger® odpovědí: 13 změna:

Ahoj

chtěl bych se zeptat : Kamarád udělal řidičák na B , oni mu tam dali ze muže AM & B1. Přitom neměl zadny řidičák .já si dělal řidičák roce 2012 chtěl bych se zeptat mě končí platnost příští rok 2022 jestli mi to tam taky dopísou? No jak jistě máte vy zkušenosti v tomhle roce kdo tomu končil řidičák a nebo dělal jenom na B a nikdy neměl ještě žádný řidičák . Dik za rady

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Když jsem dělal Béčko před 10 lety, napsali mi tam jen a pouze Béčko. Když jsem si před šesti lety dodělával Céčko, přibylo mi tam i AM a B1 (s datem původního Béčka) a C1 (s datem nového Céčka). Od loňska mám řidičák nový a mám to tak pořád vše.
Napřed se to tam nepsalo, následně to do nových řidičáků doplňovali.

Ano, přesně tak to bylo i u mě (B+E). Na prvních kartičkách nových řidičáků se to nepsalo. Dneska píše.

Změnil se i zezadu trošku design políček.

Třeba kolonka 12 harmonizačních kódů se posunula. Laik si toho asi nevšimne, ale i tohle prošlo malou změnou. Nejen dopisování nepovinných skupin, které plynou z vyhlášky (B1,AM)

hodnocení

Ok diky :) AM. By se mi hodilo ale teoreticky bych už s takovou motorkou mohl jezdit? No trosku se bojím když to tam jeste není napsaný ... pristi rok mi konci platnost tak uvidime

hodnocení

2x

c) B opravňuje také k řízení vozidel zařazených do skupiny A1 s automatickou převodovkou a vozidel zařazených do skupiny B1,

zákon 361/2000

§ 80 a 81.

Tam je to přesně popsáno.

hodnocení

2x

Dopíšou ti to. Do starýho EU řidičáku se to nepsalo (kreditka). Do novýho už se to píše vše.

Měnil jsem řidičák v roce 2016 a dopsali i B1

doplněno 23.06.21 13:11:

Všimněte si změn kolonky 12 harmonizačních kódů. Od té doby se dopisují i nepovinné skupiny.

Řidičský průkaz, jakou skupinu dostanu.
Řidičský průkaz, jakou skupinu dostanu. #2
hodnocení

Diky :) uvidime teda pristi rok ale měli by tam teda připsat AM a B1

Ano. Skupiny vlastníš už od začátku Bčka. Není čeho se bát. Akorát sednutí na špatnou motorku. Zjisti si pravidla AM.

hodnocení

0x

Dostanete jen to na co máte oprávnění-na co jste skládali zkoušky Povětšinou je to sk. A-M (moto do 45km ) potom A 1 (do 125ccm ,variátor + omezený výkon ) potom ještě sk.B1 a B.

makk
hodnocení

0x

Nedopíšou vám to tam. To bylo v různých obdobích různé. Někdy se k B automaticky dával AM a někdy ne. To co máte od začátku, to budete mít zas. Takže na mopedu jezdit nemůžete, ale na skůtru s variátorem do 125ccm můžete, na to stačí B.

Nesmysl na mopedu a malé moto do 45km řídit může!

Makku, dříve se dávalo A1 s omezením. Dnes pouze AM, které je vždy k Bčku.

makk

To omezení vzniklo tak, že dřív byla malá motorka do 50ccm a bez omezení rychlosti. A kdo to má (dávali to k B), tak aby ho neokradli, tak mu dnes píšou A1 s omezením na 50ccm (normálně je A1 do 125ccm). Dnes dávají k B i AM (50ccm a 45km/h), ale byla doba, kdy to nedávali. Udělal jsi B, dostal jsi B. Já si teda myslím, že když to AM nemáš, tak ti ho při výměně ŘP nepřipíšou. S B můžeš jezdit na skůtru (variátor) do 125ccm, to jo. Je to paradox, protože třeba ani neumíš jezdit na kole, ale papíry na skůtr máš, přestože na něm neudržíš rovnováhu.

A1 ti nepřípíšou (proto nemůžeš na Simsona nebo Pincka).

AM ano (to jsou ty babetty, jawa betka a podobné kozí dechy).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]