Nejste přihlášen/a.
Ahoj
chtěl bych se zeptat : Kamarád udělal řidičák na B , oni mu tam dali ze muže AM & B1. Přitom neměl zadny řidičák .já si dělal řidičák roce 2012 chtěl bych se zeptat mě končí platnost příští rok 2022 jestli mi to tam taky dopísou? No jak jistě máte vy zkušenosti v tomhle roce kdo tomu končil řidičák a nebo dělal jenom na B a nikdy neměl ještě žádný řidičák . Dik za rady
Ano, přesně tak to bylo i u mě (B+E). Na prvních kartičkách nových řidičáků se to nepsalo. Dneska píše.
Změnil se i zezadu trošku design políček.
Třeba kolonka 12 harmonizačních kódů se posunula. Laik si toho asi nevšimne, ale i tohle prošlo malou změnou. Nejen dopisování nepovinných skupin, které plynou z vyhlášky (B1,AM)
Nedopíšou vám to tam. To bylo v různých obdobích různé. Někdy se k B automaticky dával AM a někdy ne. To co máte od začátku, to budete mít zas. Takže na mopedu jezdit nemůžete, ale na skůtru s variátorem do 125ccm můžete, na to stačí B.
To omezení vzniklo tak, že dřív byla malá motorka do 50ccm a bez omezení rychlosti. A kdo to má (dávali to k B), tak aby ho neokradli, tak mu dnes píšou A1 s omezením na 50ccm (normálně je A1 do 125ccm). Dnes dávají k B i AM (50ccm a 45km/h), ale byla doba, kdy to nedávali. Udělal jsi B, dostal jsi B. Já si teda myslím, že když to AM nemáš, tak ti ho při výměně ŘP nepřipíšou. S B můžeš jezdit na skůtru (variátor) do 125ccm, to jo. Je to paradox, protože třeba ani neumíš jezdit na kole, ale papíry na skůtr máš, přestože na něm neudržíš rovnováhu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.