Nejste přihlášen/a.
To, že tam stojí denně několik aut a vybrali si zrovna to Vaše nemění nic na věci, že se to nedělá a nesmí.
Když tě zastaví PČR za rychlost, tak jim budeš brečet, že uháníš stejně rychle z ostatníma a co oni? Nebudou mít pokutu, ale já ano?
Z 99% dostaneš i pokutu, protože PČR nebo MP zajistila odtah.
Neber to jako peskování. Styl dotazu je jako:" Pekl jsem buchtu a nedal jsem kypřící prášek a cukr. Opravdu nestačí to, že se nepovedla? Nebude dobrá?"
vzdálenost vozidla od přechodu není samoúčelná, klidně mohla být v zákoně 7 metrů, nebo jen 4.5,,,,jde o to že auta s čumákem na přechodech znepřehledňují chodcům výhled na situaci na vozovce před a za přechodem...pokud jde přechodem osoba nižšího vzrůstu, přes zaparkovaná auta toho moc nevidí...
není v silách zákonodárce formulovat zákon tak, že když tam stojí neprůhledná dodávka, odtáhne se a když tam stojí průhledné nepřekážející auto, nechá se být...všichni účastníci silničního probvozu maní nějaká práva a řidiči plechovek by si toho neměli uzurpovat víc, než je nutné a slušné...
To s vámi souhlasím.
Uznávám svou vinnu určitě to 5m nebylo. Přechod je mezi retardery a od toho retarderu jsem byl ještě dva metry. Z druhé strany stálo auto o dost blíže. Nicméně je mi jasné , že mě z mimo pražskou značkou vezmou na udání. Mětská policie jezdí kolem denně a nikdy to neřešila sama od sebe.
Nicméně chybu jsem uznal bude to asi drahé. Ale aby to někdo přirovnal k rychle jízdě to je na palici. Jezdím slušně a každý může udělat chybu.
Hlavní pokuta je odtah..
Zakrýt autem výhled na přechod nebezpečné je = nekompromisně to odtahovat je na místě. Všechny a i bez udání. Mmch. v dnešní době podle RZ rozlišit pražáka od domorodce moc nejde. A poukazovat "oni to dělají taky" je výmluva jak od třeťáčka. Jako řidič musí vědět že tam má být 5m místa a pokud na prasáka dá auto blíž tak riskuje sankci.
Asd-odtah není pokuta-to je cena za příjezd naložení odjezd a následné složení na záchytném parkovišti! pokuta je pak něco jiného co přijde později .
Vim. Tady to maj cajti nastavený tak že "hlavní sankce" je vejvar pro odtahovku a ze strany policie dávaj už jen "něco málo aby se neřeklo".
Jak jsem psal tak jsem se nevymlouval jen konstatuji.A nazývat mimo pražské " domorodci " vypovídá spíše něco o vás.
A ano jde to. Tak díky za radu.
Nejde, značky jsou přenosné = brněnský auto může mít pražskou RZ a naopak.
Ale dost lidí si toho nestačilo všimnout, tak místní lumen podle "cizinec není našinec" omylem posílá policajty na místního
Neměli v programu přechody + parkování
Můžeš je tam klidně posílat. Výhled na přechod není zbytečnost a auta těsně u přechodu je třeba vychytat. Udávání bych to nenazýval, podobně jako oznamovat předjíždění na horizontu a podobný nebezpečný věci (kde je jen otázka času kdy ten magor někoho zabije...)
Pokutu dostanete, protože kdybyste neudělal přestupek, tak by nebyl důvod k odtahu. Těch 2150.- je cena za ten odtah. Odáhli vás správně, protože vozidlo překáželo. Před přechodem se nesmí stát proto, aby bylo vidět, že někdo přechází. Přes vaše auto videt nebylo, takže překáželo.
Jediné, co můžete je posílat udání na ty ostatní, co tam stojí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.