Dobrý den, kdysi jsem jezdila po Německu, tam vždy když se na dálnici jelo pomaleji udělali uličku, kam se vešlo jedno auto, a pak tam občas projela sanitka nebo hasiči. Ted jsem jela po D1, na ní jsou 4 pruhy, ale 2 tam a 2 zpět, z toho 1 v každém směru normální a 1 v každém směru úzký. Jak se dělá něco takového v Česku na takové silnici? Tam se nedá ani uhnout kdyby někdo chtěl jet rychleji, a kdyby se náhodou všichni zařadili do pravého tak v levém nic nemůže jet rychle. Ted tam ti dělníci v 50°C , a také se tam může někomu něco stát tak by silnice mela byt průjezdná, ale asi moc není. Nebo to maji nějak vymyšlený? Jde taky o to aby se pak nestalo že bych já takto vybrzdila nějakou sanitku.
Aplikovat v edukaci jednoduchého pravidla pro jeho pochopení piktogramy ruky svědčí o tom, že autoři předpokládají naprostou převahu debilů za volantem...
Záchranářská ulička je povinná i u nás, jenže na to spousta šoféru dlabe, spousta o tom nemá ani tušení a jsou i tací, kteří když už ji jiní vytvoří, klidně jí projíždějí, dokonce i v protisměru.
Ve zůžení pokud je už stojící kolona není šance uhnout, pokud to aspoň trošku jede, uhýbá se dopravého pruhu.
Promone- Je to vidět běžně a kdekoliv kde se dojíždí kolona a snad jen jedno promile řidičů uhýbá, aby umožnil bezproblémový průjezd vozidlům IZS v případě potřeby! Bylo by třeba pro každého řidiče školení -nejen pro profesionály a referenty ale pro všechny i amatéry.
Svatá pravda. Ovšem jak přinutit takové řidiče třeba každý rok či dva chodit na školení? I když to bude doporučený, tak tihle šoféři na to nikdy nepůjdou, neb oni přece jezdí naprosto dokonale a žádný blbý školení nepotřebují. A když to bude povinný, tak to bude takových keců, že to svět neslyšel.
Chlapci přinutit jedině zákonem. Ale to se zase rozjede debata, že to školení bude jen tahání peněz a nic to nepřinese.
Každý řidičák je na 5, či na 10 let. Takže se rýsuje možnost takto dělat školení. Dříve Svazarm děla na vesnicích školení dobrovolně a chodilo mnoho, kteří chtěli.
Páč dnes si uděláte řidičák a do smrti se nemusí na přezkoušení.
mojejmeno
Myslím ze chyba je u obou, u řidičů i u stavu silnic. Sanitky bych pouštěla i kdyby to nebylo povinný. Několikrát jsem se za volantem dostala do nepříjemné situace kvuli ostatním řidičům, kvuli autu s modrým majákem a kvůli stavu silnic. Mezi pruhy měli z nějakého důvodu značky aby se nedalo projet, já sem chtěla do rovného ale byla jsem v odbočováku, v rovném jela sanitka a tak jsem zastavila aby projela a že se tam zařadím za ni, ale někdo začal silene troubit tak jsem musela odbočit aby byl klid. Čeští ridici nejsou až tak ohleduplní. Tohle by se mi v Německu nestalo, v Polsku taky ne. Možná tak v Srbsku kde do mě dokonce jakoby najížděli když jsem jela max. povolenou rychlostí. Prostě špatný stav silnic a k tomu bezohlední řidiči. V tom Srbsku maji aspoň hezký silnice.
Mojejmeno v první řadě je to neznalost řidičů což jste -pokud jste řidič motorového vozidla-projevil. Ono by stačilo jen sledovat občas zprávy a o tzv záchranářské uličce byste věděl-být na školení pak byste toto věděl tutově !
Ale ne každý vše známe- jsou řidiči co ani nevi kde jsou či nejsou svíčky či ,že je třeba měnit provozní kapaliny,
Tady je úplně běžné, že když V obci jedu maximální povolenou rychlostí, lepí se vzadu za mnou auto a mám strach, že do mě nějaký náklaďák Vrazí, protože jedu pomalu.
Průjezd pro třetí auto v takovém místě samozřejmě vytvořit nejde. Tam předpokládám, že by se všichni měli v případě potřeby zarovnat vpravo. Že tam záchranné vozidlo nemůže projet rychle, to je jasné. Ono bude dobré už to, když se mu podaří projet aspoň pomalu.
Nemusíte se bát. U IZS nejsou kreténi. Sanitka v běžném režimu po takovém úseku nepojede. A při případné nehodě a vytvořené koloně přijedou složky IZS z druhé strany, protisměru, případně použijí jiné alternativní metody.
V zůžení ulička vytvořit nejde. Jinak na vícepruhu je povinná i u nás, akorát sankce je tu k smíchu a málokoho chytnou a ocení, tak na to aroganti zvysoka. V Německu to je jinej level, tak si neudělat uličku moc lidí nedovolí, natož jí zneužívat. Tam se s nima nes...u...
Rychlá zůžením běžně nejezdí, ví že by se zasekali. Jezdí jinudy a když už je bouračka někde v tom zůžení, tak k tomu přijedou v protisměru nebo druhou půlkou..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.