Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte někdo skušenosti s LPG v Thalii

Od: klesti odpovědí: 5 změna:

A na kolik přijde pořízení lpg a jak to pak jede mám thalii klasiku1,4 55kw díky za radu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lipt*
hodnocení

0x

S LPG v Thalii ne. Ale dle mého názoru je to jedno, zdali Thalie, či něco jiného. Mám LPG ve dvou Corollách a jsem naprosto spokojen. Kdysi jsem měl LPG ve Škoda 1000MB a Škoda 100 a to se nedá srovnat s tím, co se montuje dnes. Nepoznáš rozdílu. A cena? Záleží na zařízení které se do autíka namontuje, záleží taky na nádrži a pochopitelně na firmě, která LPG do aut instaluje. Počítej tak cca 30 000ká. Pokud najedeš 6 000 km za rok, tak instalace LPG nemá význam. www.autogas.estra/...

Lipt

doplněno 13.04.10 07:31:

lpg.cz/...

fidonet*
hodnocení

0x

Taky přidám trošku zkušenosti. Když pominu dodavatele směšovače a celého zařízení, které stejně nemá velký vliv, pokud je správně namontováno, tak se pak jedná jen o výkon. Říka se, že po dvou nádržích máš projet aspoň 10 km na benzín, abys promazal systém. Výkonově je to slabší. Ale te´d jde o to co to je slabší. S žigulem jsem s tím lítal do 135 km bez problému na bezpečných cestách. Jediné co bylo, že když jsem potřeboval prudce zaakcelerovat do kopce, abych předjel náklaďák, tak bylo lepší přepnout na benzín. Souhrně : Na b ěžné ježdění a to i rychlejší je to plně dostačující. Nevím kde se cena LPG pohybuje dnes, ale před 3 lety jsem šetřil docela dost. Jezdil jsem málo, asi 6000 ročně ( s tou Ladou ) a vrátilo se mi to se všemi poctivě započítanými naklady cca po 5 letech. Kolega v práci ( postižený ) to měl ve škodovce a používal to pořád, a říkal, ře se náklady vrátily po jednom a pul roce. Je potřeba vzít do úvahy zmenšený kufr, snížený počet osob ve vozidle a občas závan plynu, který nemusí každému vonět.

lipt*

A proč snížený počet osob ve vozidle? Zmenšený kufr taky nemusí být pravdou, pokud se nádrž (toroidní) umístí na místo rezervního kola. Anebo se nádrž umístí pod vozidlo (pokud to konstrukce auta dovoluje). A zápach plynu? Ano, ale to bylo v těch embéčkách a žigulicích, kde šel plyn do karburátoru. Dnes se LPG vstřikuje tak, jako palivo. Zápach plynu není a taky nemůže být.

Lipt

fidonet*

Nevím automaticky snížili počet osob z 5 na 4 se zápisem do techničáku. Asi kvuli váze? Ještěže v té době děti nebyly osoby :)

lipt*

Aha, asi to bylo kvůli té váze. Nevím, je to již dlouho (33 let), co jsem to měl v těch embéčkách (jedno oficiálně, druhé samodomo), takže si ten počet míst nepamatuji. Dnes je to s LPG bez omezení počtu míst.

Lipt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]