Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volnoběh

Od: mira9127 odpovědí: 5 změna:
Na mém autě potřebuji vyměnit chladící kapalinu. V servisu mi bylo řečeno že po výměně motor musí nechat hodinu bezet na volnoběh. Moje otázka zní jestli mi to nemůže poškodit motor.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ono je potreba odvzdusnit, coz chvili trva - postupne se odvzdusnuje jak maly tak po otevreni termostatu i velky okruh. Ale hodina mi prijde naprosto zbytecna.

Nutna doba je pouze dokud nedojde k odvzdusneni. Proc by to mela byt zrovna 1 hodina, to netusim.

Kazdopadne motoru se nic nestane.

kare
Protože se hodina účtuje líp než 10minut. *smich*
asd1

Asi tak *smich*

Některý auta se odvzdušňujou blbě, je potřeba spíš protočit ve vyšších otáčkách aby vyběhly všechny bubliny k odvzdušnění/ do nádržky, někdy je třeba najet na svah aby čumák byl nahoru.. Hodinu vrnět na volnoběh mi ale moc smysl nedává, fakt asi jen ta hodinovka *smich*

Co to je za auto/ motor?

makk
hodnocení

0x

Na volnoběh může běžet jak dlouho chce. Paradoxně se na volnoběh trochu víc namáhá rozvodový řemen, ale pokud je v pořádku, nevadí mu to. Já to teda dělám tak, že naleju nový Fridex a jedu se projet dokud neotevře termostat. Pak Fridex doleju a ještě nějakou dobu to sleduju, jestli není potřeba dolít.

hodnocení

0x

Asi nemají podtlakovou plničku. Motoru se nic nestane, ale zbytečně tě obírají, protože nemají vybavení a nebo schválně.

U nafťáků je hodina normál na volnoběh.

google.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]