Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava hliníkové trubky klimatizace

Od: kremrole odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

řeším na svém autě popraskanou trubku - přesněji 1 díra a asi 4 trhliny od soli jsou v místě umístění pod podběhem - 0.5m z celkové délky 2m.

Nová trubka stojí 25 tisíc a na moje auto se nejbližší prodává v Polsku 1300km. Člověk si řekne, že čím větší město, tím lepší, ale 4 hodiny objíždění servisů klimatizací po Brně a různé výrobny a nikdo se do toho nechce pustit, nebo s cenovkou přes 10 tisíc. Problémem je, že na těch 50cm je asi 6 ohnutí( už si v životě nekoupím Němce)

Proto řeším "vlastnoruční" opravu. Jsou pouze 3 řešení.

1) koupím si hliníkovou trubku a naohýbám si ji sám a zanesu ji na opravu - to už mi jsou schopni udělat - jen nevím, jestli se dá použít jakákoliv lehce ohybatelná hliníková trubka, nebo musí být speciální slitina.

2) ten půlmetr zaletuju nízkoteplotním svařovacím drátem( bohužel nízkoteplotní, nemám nikoho s tigem) - vydží to 30 barů?

3) poškozený půlmetr vyměnit za hadici, ale zase je hrozný problém sehnat někoho, kdo hadici nalisuje na 8mm hliníkovou trubku.

Jak by jste řešili opravu vy? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Existují specializované servisy klimatizací. Jistě si s tím poradí mnohem levněji a kvalitněji než vy samodomo. Rovnou pak můžou zkontrolovat těsnost a celkový stav.

asd1

Umíš číst? Píše že tam chtěj desítku a víc..

Pokud jde hadice tak zkus servis hydrauliky např. Hansaflex, koncovky lisovat umí a hadice se taky nějaká najde... Trubka nemusí být nutně hliníková..

Holt tenkostěnný hliník neni do soli to pravý (debilové resp. spíš úmyslně omezená životnost). A chtít desítky tisíc za kus hliníkový trubky je srovnatelný s lichvou. Borci z klimaservisu vidí 25k originál, tak to dáme za 15. To je v bleděmodrým..

Ajo sorry, to jsem přehlédl. To Brno je nějaké drahé. Znáte číslo dílu?

petrovic
hodnocení

0x

Ja bych to resil vymenou za jiny kus z vrakace. U nas v obci je borec, co dela jen peugeoty. Tech klima trubek tam ma stovky na vsemozne modely. Zalezi, co mas za auto a zda nekoho v blizkem okoli, kdo ty vraky rozebira.

kremrole
hodnocení

Díky - v hansaflexu jsem nebyl a zítra tam určitě zajedu.

jinak pánové :D napíšu že náhrada nepřipadá v úvahu a mám o tom tady 2 příspěvky :D

na vrakáčích ty trubky prostě nejsou a když jsou, jsou ve stejném stavu, jako mám já - stáří trubky 16 let - prostě kurvítko č. 1 od VW narvat hliníkovou trubku vedle podběhu tak, ať po ní stéká všechna sůl.

Už u toho sedím půl dne a zatím vede bod č. 1, ale místo hliníku bude nerezová trubka 10x1,5mm a tou se nahradí poškozená část( ale zase jen to spojení stojí cca 1300kč)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]