Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaky olej 5w30/40?

Od: lukasl odpovědí: 11 změna:
Dobry den,chtel bych se zeptat zda je to velky problem kdyz do motoru naleju 5w40 misto 5w30?
Delal jsem totiz vymenu oleje a v prodejne mi doporucili 5w40 a asi po mesici jsem zjistil na netu v mazacich planech od totalu ze tam ma byt 5w30..
Je mi jasny ze to asi nejaky problem bude kdyz je neco predepsane a nedodrzi se to,ale jde mi o to jestli to auto mam odstavit a okamzite vymenit nebo pockat do dalsi vymeny a pak tam dat tricitku? Jedna se o peugeot 207sw 1,6 16V 88kw udajne s nejakym motorem od bmw

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lukasl
hodnocení

Jeste dodam ze ma najeto 190tis

hodnocení

0x

Údajně od BMW?Na to jste jak přišel? Naopak některé motory od PSA přejal ford, volvo a další!

Jinak doplňte rok výroby nebo přímo kód motoru.

ale všeobecně tyto motory můžou mít tyto oleje :

Quartz 9000 Energy 0W-30

:Quartz Ineo HKS 0W-30

:Quartz Ineo MDC 5W-30

:Quartz Ineo ECS 5W-30

:Quartz 9000 Energy 0W-40

:Quartz 9000 Energy 5W-40

:Quartz 9000 5W-40

:Quartz 7000 10W-40 (SN)

lukasl
hodnocení

Pisu udajne protoze mi to psali na FB ve skupine ze to je to slavny VTIcko co se pry v BMW nepovedlo a prodali to peugeotu,nevim co je na tom pravdy-nepatral jsem po tom..
Je to rok 2008
A tak tedy kdyz tam mam od Championu 5w40 tak to nevadi?
Jaky olej 5w30/40?
Jaky olej 5w30/40? #2
Jaky olej 5w30/40? #3

Hlavně se řidte radami na FB .Tam napíší mnohdy takové píp, že to až brzdí vzduch.Tam jsem se dozvěděl, že motory řady XUD (nafta 1,8 a 19 d a td od PSA) jsou nepotkávací což je totální píp. Raději to nekomentovat. Páč někdo něco špatně přečetl a pak to ještě blběji reprezentoval a najdnou je to přesně opačně.Stejné jako fáma z motorem 1,5l v seatu Ibiza I a II. tem prý dělalo Porsche, ale skutečně se sice podílelo ale jen s pracemi na hlavě motoru nic víc.

Tak po upřesnění RV beru předchozí zpět a do motoru patří ::Quartz Ineo First 0W-30 a Quartz Ineo ECS 5W-30 a kilometrový proběh 30000 nebo 20000 což doporučím snížit na max 15 000km!

anonymni357

Ahoj diesele,on se ptal jaky je problem,kdyz pouzije ten co ma a ne na to,co tam patri !Proc mu neodpovis?No a tady se sice vyskytuje mene pip,nez na facebooku,ale jsou take caste,napriklad tady nedavno nekdo psal hroznou pip o tom,ze se mleko nemusi pasterovat a muze se rovnou pit bez nebezpeci!

Když jsi taky chytrý vysvětli nezodpovězenou část otázky sám .

A jen tak mimo soutěž už několikrát jsem psal-NEODPOVIDÁŠ? Tak NEREAGUJ na moje příspěvky vypadáš jako debilní troll. A nevytrhávej psané z kontextu!

xenofob
hodnocení

0x

Samozřejmě je to problém, do vozidla se leje to, co je doporučeno výrobcem nikoliv to, co je doporučeno prodejcem nebo na facebooku...Bez ohledu na značku, specifikace by měla být dodržena...auta jsou různá, v minulosti měla větší vůle mezi mechanickými součástmi, ty vůle a tolerance se postupně snižují...podrobnější souvislosti psát nebudu, bylo by to na román...

Výrobce to vyvíjí, montuje, zkouší, rozebírá a skládá a právě proto ví úpně přesně, jaká má být viskozita leje...

vše ostatní jsou jen ničím nepodložené spekulace a tvrzení

asd1

Co třeba doživotní náplň v převodovce, výměny oleje po 30kkm a podobný údaje, to se taky musí dodržovat aby auto dlouho jezdilo? *smich*

Aneb ne všechno co z výrobce vyleze znamená že to je OK, spíš to jsou úmyslný kurvítka aby to zas tak dlouho nevydrželo...

asd1
hodnocení

0x

Má tam být 0W30 nebo 5W30. jestli je 5W40 v pohodě je na delší studium.. U vylítaný mrchy se zvětšenýma vůlema naopak může být vhodnější, ale pokud je motor v pořádku a nežere olej tak může uškodit, navíc to o něco zvyšuje spotřebu.. Ale obecně nemyslim si že by to mohlo nějak zásadně uškodit..

lukasl
hodnocení

Ok dekuji,radeji teda koupim 0w30 a ten co tam je vypustim a necham si do druheho auta kteremu to rozhodne vadit nebude

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]