Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zajímá mě jak si nastavujete klimatizaci v autě? Nemám automatickou ale manuální, takže ideální rady pro manuální. Bohužel já si ji neumím nastavit, bývám často nachlazený. Když jezdím s otcem tak tyhle problémy nemá. Já si nastavuju ofuky na sebe. On si nastavuje proud vzduchu na okno a na nohy. Což chci zítra zkusit.
Jinak jsem se díval na manuál k vozu, tam bylo doporučeno pustit ofuky na sebe a zapnout vnitřní cirkulaci vzduchu.
Ještě doplním, že 5 minut před dojezdem klimatizaci vypínám aby to nebyl takový teplotní šok ale příjde mi, že to moc nepomáhá. :D
1x
Mám klimatizaci manuální a nastavuji si ji na 1 a nebo 2 stupeň na ventilátoru. S vnitřní cirkulací a většinou jí dávám na sebe a na okno, protože se potřebuji chladit. Pokud nezapomenu, tak jí vypínám asi 5-10 minut před zastavením/chcípnutím motoru.
A zapínám jí asi po 5 minutách poté, co nastartuji motor.
1x
Mám takovou "něco mezi". Je to manuál, ale umí jakžtakž držet teplotu (má někde jedno teplotní čidlo a kolečko má orientačně °C). Klimatizací foukám vždy jen na čelní sklo, pak je v celém autě příjemná teplota, protože studený vzduch klesá dolů (naopak v zimě foukám teplý vzduch na nohy). Když foukám na tělo nebo na nohy, je mi zima.
Ze začátku nechám foukat víc, až se auto vychladí, tak nastavuju na 1-3 (ze 6) dle potřeby.
0x
Mám čistý manuál. Pouštím do prostoru, pokud možno mimo tělo. Když se trochu vychladí, směřuji na nohy. Na přední sklo nikdy, studený průvan na hlavu je nejlepší cesta k nachlazení. Zapínám hned po nastartování, před dojezdem nevypínám.
tady je krásně vidět, jak jsme každý jiný. A je to tak dobře. Vždy zásadně jen na sklo, protože tak se studeený vzduch oteplí od skla a zároveň se ochlazuje přední sklo a palubní deska. Mě dělá vždy strašně špatně sedět v autě, kde studený vzduch fouká jen někam do prostoru a čelní sklo s palubní deskou je rozpálené a neochlazované.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.