Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak používáte klimatizaci v autě?

Od: indzx odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

zajímá mě jak si nastavujete klimatizaci v autě? Nemám automatickou ale manuální, takže ideální rady pro manuální. Bohužel já si ji neumím nastavit, bývám často nachlazený. Když jezdím s otcem tak tyhle problémy nemá. Já si nastavuju ofuky na sebe. On si nastavuje proud vzduchu na okno a na nohy. Což chci zítra zkusit.

Jinak jsem se díval na manuál k vozu, tam bylo doporučeno pustit ofuky na sebe a zapnout vnitřní cirkulaci vzduchu.

Ještě doplním, že 5 minut před dojezdem klimatizaci vypínám aby to nebyl takový teplotní šok ale příjde mi, že to moc nepomáhá. :D

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

3x

Nikdy nenastavuji ofuky na sebe ani na nohy,ale na okno.

Jsem omylem poděkoval. Na sebe ne, ale na nohy jo.

hodnocení

3x

Také se ptáte, jestli máte spát při otevřeném, nebo zavřeném okně? Co člověk, to názor. Takže já bych ty odpovědi shrnul do jedné - "neptejte se, vyzkoušejte. To, co Vám bude nejvíc vyhovovat je právě to jediné správné". Jak to mají ostatní Vám snad může být jedno.

hodnocení

2x

Klima se má nastavit o 5 °C méně oproti venkovní teplotě. A před dojetím vypínat nejen kvůli teplotnímu šoku, ale taky aby se stihl trochu vysušit výparník a klima vydržela déle "nesmradlavá".

hodnocení

1x
Na sebe fakt ne. Z toho pak mam rymu a jsem nachlazeny. Davam bud na okno. A neprehanet teplotu.

hodnocení

1x

Mám klimatizaci manuální a nastavuji si ji na 1 a nebo 2 stupeň na ventilátoru. S vnitřní cirkulací a většinou jí dávám na sebe a na okno, protože se potřebuji chladit. Pokud nezapomenu, tak jí vypínám asi 5-10 minut před zastavením/chcípnutím motoru.
A zapínám jí asi po 5 minutách poté, co nastartuji motor.

hodnocení

1x

Mám takovou "něco mezi". Je to manuál, ale umí jakžtakž držet teplotu (má někde jedno teplotní čidlo a kolečko má orientačně °C). Klimatizací foukám vždy jen na čelní sklo, pak je v celém autě příjemná teplota, protože studený vzduch klesá dolů (naopak v zimě foukám teplý vzduch na nohy). Když foukám na tělo nebo na nohy, je mi zima.

Ze začátku nechám foukat víc, až se auto vychladí, tak nastavuju na 1-3 (ze 6) dle potřeby.

hodnocení

0x

Mám již mnoho let automat a hýbám s tím jen výjimečně. Takže stále na 22°C. Před dojezdem nevypínám.

Stejně jako v zimě nevypínám výhřev sedaček. Ten někdy jen stáhnu, to jo, ale ne úplně.

honzin*
hodnocení

0x
Ono je to obrovský rozdíl manuál a automat. Ale když jsem měl ještě manuální, tak jedině na okno. Na sebe a na nohy nesnáším, ale na okno to foukalo nepřímo. A většina aut má problém s extrémním přehříváním palubní desky přes přední okno. Takže to ten předek zároveň pěkně ochladí.

hodnocení

0x

Já to mám vždy na sebe. Jinak se mi dělá zle v autě.

hodnocení

0x

Mám čistý manuál. Pouštím do prostoru, pokud možno mimo tělo. Když se trochu vychladí, směřuji na nohy. Na přední sklo nikdy, studený průvan na hlavu je nejlepší cesta k nachlazení. Zapínám hned po nastartování, před dojezdem nevypínám.

honzin*

tady je krásně vidět, jak jsme každý jiný. A je to tak dobře. Vždy zásadně jen na sklo, protože tak se studeený vzduch oteplí od skla a zároveň se ochlazuje přední sklo a palubní deska. Mě dělá vždy strašně špatně sedět v autě, kde studený vzduch fouká jen někam do prostoru a čelní sklo s palubní deskou je rozpálené a neochlazované.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]