Zdravím pánové Můžu nebo nemůžu použít stínící pruh na čelní sklo Všude čtu že do úrovni stínítek je to v pohodě Poté zas že to v pohodě není Jak to teda je Děkuji
použijte schválené - např. sklo se zeleným nebo modrým pruhem pro vaše auto určené. Nějaké lepící folie bez atestů se vám můžou nevyplatit - i hloupý policajt vás může poslat na STK, kde o TK přijdete.
Na všech autech jak soukromých, tak služebních už mám čelní skla se zeleným pruhem nahoře. Jenže vždy jde o sklo homologované, takže nikdy žádný problém ani na STK, natož na silnici
Není to v pohodě. Netuším, jak široký může pruh být, za to na 100% vím, že musí být homologovaný. A není radno to podceňovat. Před dávnými lety (když móda zelených pruhů přišla do ČSSR) si otec také nalepil frajerský zelený pruh na čelní sklo. Ten pruh byl tak úžasně zelený, že dokonale odfiltroval červené světlo na semaforu a semafor se jevil jako vypnutý. O nebezpečnosti takového pruhu jistě není nutné diskutovat.
Mimochodem - kdybych si nalepil pruh do úrovně stínítek, měl bych ho přes 1/2 okna
nevím, kde všude se píše o nalepování pruhu na čelní sklo, propustnost čelního sklad musí být minimáně 75 procent a to je zpravidly vždy už z ýroby...včetně tmavého prihu
řeší to především předpis EHK č. 43, každý si to může nastudovat
nalep si folii a nech si změřit propustnost, pak jí žiletkou lehce sundáš
Pokud od té doby nevyšly nové předpisy, tak bych se toho nebál. Ale pro jistotu sebou vozit doklad o homologaci.
xenofob
Ti - vyžádej si tu homologaci a přečti si jí, bude to schvalovací rozhodnutí MDCR k výrobku obsahující podmínky a odkazy na platnou legislativu, dle méhé názoru te s tím z stk vyhodí
nech si v servisu nebo na STK změřit propustnost čelního skla které ted máš na autě
Mám na čelním skle stínící pruh široký 13cm, dnes mi to na STK prošlo bez problémů. Na pruhu mám i atestový štítek. Pruh mám od Infrasolu, myslím, že ten jediný má osvědčení pro montáž těchto fólií na čelní sklo.
Na STK se tato auta normálně vyhazují. kamarád k vůli tomu jezdí pouze na jednu STK, kde svého známého podplácí. Za tu dobu mohl mít sklo s pruhem origo...
Rozhodně na čelním skle krom emisní plakety nebo dálniční známky nesmí být nic jiného.
No, to že má folie atest, to je bezesporu žádoucí. Ovšem je otázkou, jestli splňuje předepsanou 75% propustnost, rozhodně je totiž v zorném poli, často definovaném účinnou plochou stěračů.. Pokud totiž narazíte na policajta, co to bude prožívat, může to znamenat i papíry v čistírně. Já bych to neriskoval, mě totiž řidičák živí, ale jak se říká - každý svého štěstí strůjcem
Dobrý den, prodávají se stínící pruhy s atestací. Na skle by měly být už od výroby vyznačené rysky (já je tam mám na Audi A3), pod které by se němělo nic lepit. To jsem zjistil z mě dostupných informací. Někdo zde píše, že to nelze a že se musí vyměnit celé sklo - to mi přijde jako nesmysl...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.