Nejste přihlášen/a.
Měnit silentblok stabilizátoru s tím uložením nebo jen gumy? Chci to vyměnit provizorně, protože něco klepe asi toto nebo kosti. Vše je zkontrolováno a nic jiného by to nemělo být (maximálně čepy..).
Jak poznám kolik potřebuji průměr mm? Na škoda díly mi to našlo, že potřebuji 17mm, jinak co jsem koukal tak jsou i 18,19,20,22mm.
Mám fabii 1.4mpi 50kw
Rok? Combi, hatch?
Mělo by tám být 16mm.
Objímka pro 16mm 6Q0411334A a 6Q0411333A
Guma 16mm 6Q0411314P
Kosti stabíku 6R0411315
Typ 0AQ nápravy předpokládám k motorům AQW těm lehoučkým, že nedodávají ty silné gumy a silné objímky. Musel by jsi mít i silnější tyč stabíku. Ale jako tuning by to šlo
Tyč stabíku AQ 18mm má 16kové gumy
AR 19mm má 17kové gumy
...
Změř si tyč posuvkou a podle toho. Budeš to mít na 100%. Kosti jsou stejné pro všechny modely.
Podle vinka na skoda-dily mi to najde toto
Guma skoda-dily.cz/...
Lůžko levé skoda-dily.cz/...
Pravé skoda-dily.cz/...
Ale chápu, musím změřit stabilizátor. Když bude mít 16mm tak 16mm gumy?
Jinak chtěl jsem je vyměnit provizorně na autě co má najeto 60tkm a moc nejezdí, strýc mi to poradil, že velké bouchání do celého auta budou asi ty gumy nebo kosti(tyčky). A říkám si, není to tak extra výdaj. Tyčky bych vzal 2x skoda-dily.cz/...
Vždy hledám takto díly a pak se rozhodnu jakou značku, ale většinou se mi líbí origo, jak u čeho. Podle mě nemá cenu brát o 50kč levnější uložení stabilizátoru třebas. Ale u těch tyček už to třeba 400kč na jednom dílu je no. Ale taky to není extra tolik, když si vezmu kolik dám za benzín nebo ták a to auto celkově extra nestálo za život a jezdí pořád.
Jinak díky moc!
Ideálně sundat kosti, ať do toho stabíku netlačí a pak objímky gum.
Trochu to vypadá, jakoby to už někdo zkoušel tunit.
Díky, tak beru 17mm jak ukazuje skoda dily podle VIN i podle tvé rady.
Akorát teda to lůžko nechápu jako to lůžko je nějaký nafouklý nebo to už není origo.
Nebo je ta guma tak vymačkaná, že se tam vlezla další guma.. Takže se bojím, že koupím 17mm a to lůžko bude větší nebo tak něco. No uvidím. Asi by bylo nejlepší kdyby auto drželi dva zvedáky, že? Nebo teda oddělat stabíky jak jsi psal a pak jedna a pak druhá strana?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.