Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký průměr uložení stabilizátoru

Od: stabik odpovědí: 12 změna:

Měnit silentblok stabilizátoru s tím uložením nebo jen gumy? Chci to vyměnit provizorně, protože něco klepe asi toto nebo kosti. Vše je zkontrolováno a nic jiného by to nemělo být (maximálně čepy..).
Jak poznám kolik potřebuji průměr mm? Na škoda díly mi to našlo, že potřebuji 17mm, jinak co jsem koukal tak jsou i 18,19,20,22mm.
Mám fabii 1.4mpi 50kw

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stabik
hodnocení

Nebo poradte odkud koupit př. jakou značku uložení a kostí.

hodnocení

0x

Rok? Combi, hatch?

doplněno 13.06.21 15:14:

Mělo by tám být 16mm.

Objímka pro 16mm 6Q0411334A a 6Q0411333A

Guma 16mm 6Q0411314P

Kosti stabíku 6R0411315

Typ 0AQ nápravy předpokládám k motorům AQW těm lehoučkým, že nedodávají ty silné gumy a silné objímky. Musel by jsi mít i silnější tyč stabíku. Ale jako tuning by to šlo :)

Tyč stabíku AQ 18mm má 16kové gumy

AR 19mm má 17kové gumy

...

Změř si tyč posuvkou a podle toho. Budeš to mít na 100%. Kosti jsou stejné pro všechny modely.

stabik
hodnocení

2003 aqw sedan

stabik
hodnocení

Podle vinka na skoda-dily mi to najde toto
Guma skoda-dily.cz/...
Lůžko levé skoda-dily.cz/...
Pravé skoda-dily.cz/...
Ale chápu, musím změřit stabilizátor. Když bude mít 16mm tak 16mm gumy?
Jinak chtěl jsem je vyměnit provizorně na autě co má najeto 60tkm a moc nejezdí, strýc mi to poradil, že velké bouchání do celého auta budou asi ty gumy nebo kosti(tyčky). A říkám si, není to tak extra výdaj. Tyčky bych vzal 2x skoda-dily.cz/...
Vždy hledám takto díly a pak se rozhodnu jakou značku, ale většinou se mi líbí origo, jak u čeho. Podle mě nemá cenu brát o 50kč levnější uložení stabilizátoru třebas. Ale u těch tyček už to třeba 400kč na jednom dílu je no. Ale taky to není extra tolik, když si vezmu kolik dám za benzín nebo ták a to auto celkově extra nestálo za život a jezdí pořád.
Jinak díky moc!

Jak jsem psal.

16mm gumy mají 18mm stabík. Je to ta nejmenší velikost kombinací co se vyráběla (vyrábí pro Fabii I)

Není zač ;)

17mm gumy jsou pro 19mm stabík.

stabik
hodnocení

Ale pořád nevím jestli objednat i lůžka a šrouby?

stabik
hodnocení

co jsem koukal tak jsou asi v pohodě, jen ty gumy budou asi vymlácené. Snad se mi to povede vyměnit *smich*

Ať se zadaří ;)

stabik
hodnocení

0x
Tak tyč má 19mm zajímavé. Měřil jsem u těhlice v zakrutu i v rovince jsem zkousel.
Ale všiml jsem si, že to určitě chce vyměnit. Je tam jakoby ta guma a pak gumova podlozka další. To jsem ještě neviděl. Ani nevím jak to odsroubovat.
Je to jakesi popraskané u toho.. Ten stabilizátor
Jaký průměr uložení stabilizátoru
Jaký průměr uložení stabilizátoru #2
Jaký průměr uložení stabilizátoru #3

Ideálně sundat kosti, ať do toho stabíku netlačí a pak objímky gum.

Trochu to vypadá, jakoby to už někdo zkoušel tunit.

autoopravy.eu/...

stabik
hodnocení

Díky, tak beru 17mm jak ukazuje skoda dily podle VIN i podle tvé rady.
Akorát teda to lůžko nechápu *smich* jako to lůžko je nějaký nafouklý nebo to už není origo.
Nebo je ta guma tak vymačkaná, že se tam vlezla další guma.. Takže se bojím, že koupím 17mm a to lůžko bude větší nebo tak něco. No uvidím. Asi by bylo nejlepší kdyby auto drželi dva zvedáky, že? Nebo teda oddělat stabíky jak jsi psal a pak jedna a pak druhá strana?

Sundej kosti, protože rameno zvednuté na jedné straně bude stabík páčit do krutu.

Ten stabík má některý tuším i kovové dorazy k té gumě. Objímky by měli být OK a použiješ staré.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]