Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měl bych otázečku a problémeček chci si obšít volant. Koupil jsem potah nebo jak se to jmenuje. Takové to co se navlíkne na volant a pak obšije takovou pevnou nití. Jenže když jsem to navlíknul na volant tak to skoro všude sedí jen nahoře asi někdo měl prsten nebo co a ten volant je užší a potah tam nesedí jak má, ale nahoře prostě nesedí když to dám k sobě tak není to u sebe, ale překrývá se takže bych ho nemohl sešít. Neměl někdo takový problém? Co s tím věncem volantu čím by se dal zvětšit? Jediné co mě zatím napadlo bylo nějaká páska, ale kolikrát bych to musel obtočit to by bylo dost děsivé. Snad jsem to popsal trochu pochopitelně.
A jsi si jistý, že máš správnou velikost potahu? Jsou na to tabulky, alespoň u serióznějších výrobců potahů. Měří se jednak průměr celého volantu, jednak obvod toho, co objímáš prsty. V základu by pak po navlečení měla být před sešitím naopak mezera, kterou došponuješ tou "nití" při sešívání. Tohle vypadá, že máš potah buď na volant menšího průměru nebo na volant o dost silnější.
Oprava: že máš potah buď na volant menšího většího průměru nebo na volant o dost silnější.
Už chápu. Tedy nestejnoměrná "síla" věnce v různých místech. A navíc jiný typ obšití, než používám já (potah na kraji peforovaný, provléká se šňůrka). Co dodat, pokud je volant skutečně vybroušený do nestejné tloušťky (nerozumím tomu proč na 12. hodině, volant držím "za 10 dvě"), nestálo by za to se poohlédnout po jiném volantu, třeba z vrakáče? Co je to za auto a kolik to má nalítáno?
Dobrý no tak mi ještě řekni honíš body nebo proč vůbec reaguješ? Jiný typ obští než používáš ty mi je informace k ničemu, protože i tohle je a funguje (na youtube jsou videa).
Jak držíš volant je mi taky informace k ničemu. Těch 12 a 6 hodin jsem dal jako informaci, že dole to je ok a nahoře ne takže prosím drž si volant jak je tobě libo.
Opět rada k ničemu proč tě zajímá typ auta? Volant je volant to neznáš? Je kulatý (většinou) a kolik má nalítáno no asi dost ne když ho chci tím návlekem a obšitím zachránit. Kdyby se dal volant sehnat za rozumnou cenu a nebo se vůbec dal sehnat stejný typ asi bych ho koupil nemyslíš?
Prostě raději neraď když nevíš-neumíš poradit.
Jericho- Volant není jako volant!Každý typ může mít jiný-Vy jstese pane chýtrý jericho nesetkal s volantem , který ma věnec cca od čtvrt na devět užší věnec? Pak jste viděl málo a rádce když chce pro dobrou radu označíte že neumí prodait.Ono to totiž není až tak o radě jako spíše o správně popsaném problému, což asi neumíte!
Hele, zatím jsi toho moc neřekl. Na druhý pokus z Tebe vypadly 2 fotky, z kterých je jakžtakž patrný, jak jsi to myslel a na poprvé nedokázal pořádně popsat. Potud dobrý. Z těch dvou fotek je patrný, že na jedný jdou okraje přes sebe a druhý ne. To je informace pro kočku, poněvadž jednou to ukazuješ v prostoru a jednou u paprsku volantu, kde se potah musí víc šponovat. Zkrátka se mi nezdá, že je možné volant takovým způsobem opotřebit a hledám chybu jinde. A pokud připustím, že přece jen máš pravdu, musí být auťák hodně olítaný a pak bych to řešil, pokud vůbec, výměnou volantu.
Ale když myslíš, že než dodat další informace je lepší si na mě otevřít hubu, tak jak je libo. My dva jsme spolu skončili. Poraď si sám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.