Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto nenastartuje - protáčejí se budíky

Od: cybil odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

Auto jsem dnes večer již nenastartoval a to jsem s ním kolem poledne přijel.

Budíky se protáčejí,kontrolky zmateně poblikují a pod kapotou cosi cvaká.

zde video

streamable.com/...

Díky předem za odhalení problému.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Tipuji akumulátor KO.

hodnocení

2x

Baterie vybitá. Nic zajímavého.

Nabít nebo nahodit druhým autem a vyměnit v servisu. Zjistit i stav alternátoru, zda správně dobíjí.

cybil
hodnocení

Asi to bude baterie i co jsem se ptal známých,zmátlo mě že takto z ničeho nic odešla.Nedivil bych se kdyby auto nějakou dobu nečinně stálo...ale pravidelně s ním jezdím a doted jsem se startováním neměl problém.Děkuji za názory.

V létě na start startér veme pár ampér. Pokud jezdíte krátké trasy po městě, tak se aku málo dobije. Do toho stále puštěná světla a větrák ventilace.

cybil
hodnocení

Až budu doma,baterii přeměřím.Nabiju ji,ale stojím před dilematem jak dlouho poté bude ok.Nebo jestli raději koupit novou...za týden jedeme na dovolenou a nerad bych aby nás to někde nechalo...Netuším jak dlouho v autě je"mám ho cca 2 a pul roku"za tu dobu problém nebyl.Letos v zimě jsem ji měřil a měla kolem 13/14V již nevím přesně.

Napětí je pouze velmi hrubě orientační. O kapacitě nevypovídá nic.

Nech ji změřit v servisu bezzátěžovým nebo zátěžovým testerem kapacity. Naměří ti opotřebení a její maximální proud.

cybil
hodnocení

Ok,díky za radu.

A stav dobíjení a nejlépe i klidový odběr.

Jsou tři věci:

Vadná baterka, která má vadné desky a trpí samovybíjením (vybila by se i mimo auto v garáži bez připojení čehokoliv)

Vadný alternátor (nemusí svítit kontrolka - třeba u Fordů nesignalizuje skoro vůbec závady, ale může dobíjet třeba jen 13,0V a to je málo a kontrolku dobíjení to nerožne)

Vadný nějaký spotřebič (typicky no name rádio co žere proud v klidovém stavu baterce - je to jako zapomenutá rozsvícená stropní lampička)

;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]