Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz, kolik cm je průšlap při brždění u Felicie? Tak nějak po výměně brzd a opravě brzdového systému mám pocit, že při brždění jde pedál více dolů než dřív, je to normální? Nová kapalina, pístek, kotouče, destičky, hadičky... Jaká je "koncová" pozice pedálu, když by potřeboval člověk intenzivně brzdít, jde pedál až dolů na zem? Nebo má třeba jen 5cm? Moje současná hodnota je tak cca 5cm při sešlápnutí.
Neumím to lépe vysvětlit...
Děkuji.
Na centimetry se to říct nedá, každé auto (i stejné značky) to může mít trochu jinak, ale 5 cm prošlap je normální. V žádném případě to ale nesmí jít na podlahu! Vyzkoušet to můžete i při stojícím autě (nastartovaném, aby byl funkční posilovač). Sešlápněte prudce pedál a zůstaňte na něm stát. Pedál se musí v určité poloze nad podlahou zastavit (relativně měkce, ne na tvrdo) a následně už pod nohou nepovolovat. Když pedál sešlápnete několikrát těsně za sebou, musí se zastavit prakticky ve stejné poloze. Pokud je po opakovaném sešlápnutí výš, je systém zavzdušněný.
A jak píše dabel, než si nové brzdy sednou, chvíli to trvá. V té době se může poloha pedálu mírně měnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.