Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Origo díly? Nebo ostatních

Od: profi odpovědí: 10 změna:

Ahoj, jsou vždy origo díly lepší? Chtěl jsem origo díly na octavii 1 , gumy stabíku, ložisko předního kola, spojovací tyče stabilizatoru. Nebo je to celkem jedno? Není to o tolik drahé se mi zdá. Co by jste udělali? Volal jsem do 3 servisů a tam se vždy tak divně zeptali a co by jste jako chtěl za originální díly jakoby to ani nechtěli.. Nevím jestli z toho mají prachy. Moc mě nelákají neorigo díly, asi jak co..
Vím, že většina těch dílů pokud to není úplně čína nejlepvnější musí být ok a měli by mít stejnou kvalitu a výdrž, ale když origo díly vydrželi 15 let tak proč je znovu nevzít, neříkám, že vydrží zase tak dlouho, ale jak jsem psal není to o tolik dražší

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nic ve zlém, ale u takové vrány bych originální díly fakt neřešil. Když to nebude Polsko nebo Starline, tak je to fuk.

asd1
hodnocení

0x

Originál = předražený normál. Neorigo = něco je normál a něco šrot, to musíš umět rozlišit. Spousta dílů jede na jedný lince a liší se logem...

Ložiska dávám FAG, silenty čepy Lemforder a zatim spokojenost. Febi, Moog, Meyle, Sachs atd. taky dobrý.. Starline, Delphi apod. se neosvědčily. Nemám dobrou zkušenost ani s origo dílama z autorizáku, tam je ale otázka jestli montovali to co je na faktuře nebo nejlevnější čínu (spíš tu čínu), příp. to dojebali při montáži (to taky udělá hodně)

Servis se "divně ptal" hlavně proto, že bere díly odjinud (Elit/ Kelly, JM) = ke značkovým dílům se nemusí dostat..

zrovna Meyle je lepší srač...ka

hodnocení

0x

Originalni dil se od neoriginalniho lysi hlavne tim, ze ho automobilka po vyberovem rizeni (rozumej tlaceni na cenu u potencialnich dodavatelu nejnize jak to jde) podrobila testovani podle jejich standardu a vyrobce pak ruci za to, ze temto standardum odpovida.

U druhovyroby tuto zaruku nemas, zavedene znacky si ale stejne nedovoli na trh pustit nekvalitni vyrobek, takze to mas vesmes jedno. Naopak se muze mnohdy stat, ze druhovyroba je za srovnatelnou nebo i nizsi cenu premiove kvality / parametru vuci originalnimu standardu.

hodnocení

0x

automotive - pod tímto označením jsou firmy, jež vyrábí součástky i náhradní pro automobilky v celém světě. Zcela běžně kupuji od SACHS, MONROE, Bosch ... Kupovat přímo s nálepkou automobilky je zpravidla zbytečně dražší. Na e-shopech jako Autokelly a jiných bývá označeno.

krtek6
hodnocení

0x

Pokud pomineme elektro součástky uvnitř vozu...tak je vše víceméně spotřební materiál...kupovat jej origo je blbost...proto taky každý kdo má nové auto si vozí svoje oleje a hned jak je to možné po záruce mizí od prodejce pryč...a pindy o kvalitě jsou jen marketing...normy na výrobu jsou stejné

Jenže, diskuse není o podovodných auto-dílech. Podvádět mohou i automobilky, nejnověji dieselgate, kdysi se skly, pneumatikami, objemem motorů ...

asd1

To samý ti může udělat mechoš v autorizáku, vyúčtuje značku a naleje nejlevnější sudovku. Akorát to nemáš stovku za litr ale za pětikilo *smich* A fake z Ruska může nakoupit taky i servis, jen to vezme po sudech *smich*

A kdoví jestli fake neni celá ta pančovací fabrika, aby se lidi báli kupovat olej v e-shopech ale vrátili se pěkně do autorizáku *smich*

xenofob
hodnocení

0x

já bych to dal do servisu a tam řekl že chci díly se kterými mají dobotu zkušenost, bo se tam nechci po roce vracet s tím samým problémemm...ale souhlasím s tím, že dnes servisy objíždí dealeři mrdek a nabízí gumy a silentbloky, které vydrží rok...vzhledem k tomu že ty původní na O1 vydrží 20 let, je rok žalostně málo...

moje stará vrána 1.9 TDi roku 2004 zatím nerezne , po umytí a vyleštění je jako nová a hlavně se na ní nic nekazí, na rozdíl od některých nových moderních holubiček

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]