Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna vnější manžety poloosy vozu Felicia

Od: zdenek2® odpovědí: 11 změna:
Mám naprasklou vnější manžetu pravé (delší) poloosy. Sice ještě těsní, ale je lepší ji vyměnit. Dotazy:
Dá se manžeta stáhnout a nasadit z vnější strany anebo je nutné sundat vnitřní kloub?
Dá se manžeta vyměnit bez vyndání poloosy z převodovky? Viděl jsem video, kde manžetu strojem roztáhnou a nasadí z vnější strany. To samozřejmě v domácích podmínkách nejde.
Jaký je pracovní postup?
Manžetu, spony a kleště mám, mazivo objednám.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Sundej si to zas tak hrozna prace to neni
club-opel.cz/...
kare
"sklepnem homokloub na konci poloosy je jistící perko to musíme překonat já na to klepu přez kousek tvrdýho dřeva". Myslím si, že bude chvíli klid od Zdenek2. *smich*

Bude, protože sklepáním na autě to stejně vyskočí z převodovky nebo se rozpadne vnitřní tripoid a rozsype se na několik jehliček všude okolo + vyteče olej z převodovky :-D :--D

jericho

blbost gumídku. Já to na autě zvládl udělat a nic se mi nerozsypalo

Ja když chci taky to dokažu sklepnout i na autě navíc mam i stahovak ale ten používam jen když je nejhúř

Blbost je to hlavně dělat na autě Jericho. Když si vyklepneš osu z převodovky, tak si to dáš pohodlně do svěráku a nemrskáš se v přidřepu u země s hlavou v podběhu :-D

break

Gumidku, je to chvilka. Podržíš si rukou poloosu, druhou do něj klepneš a je venku. Dvě max tři do té mířený a je dole. Nesmíš do toho bezhlavě bušit jak esesák do žida

Já mám radši pohodlí a klidně to prohlédnu celé mimo auto.;)

U VW, kde je několik šroubů na M6 klíč pro přírubový kloub to beru. To by se mi nechtělo demontovat, ale u Feldy?

hodnocení

1x

já bych tu poloosu z převodovky vycvaknul, stačí jen zapáčit pajsrem(páčidlem).

Aby si zbytečně nepoškodil pak různým páčením vnějšího kloubu simering na diferenciálu a pak mu netekl z převodovky olej...protože si myslím, že tím páčením za vnější kloub mu muže nevědomky stejně z převodovky poloosa trochu vyjet aniž by si toho všimnul, dalším páčením pak může simering poničit

Když si auto podepře na té straně co bude měnit manžetu(dostatečně auto zvedne-nakloní), tak mu vyteče oleje z převodovky minimálně

Pro jistotu bych koupil náhradní zacvakávací pojistný kroužek na poloosu, co jde do převodovky. Mně se ten původní malinko zdeformoval, šlo by ho narovnat, ale radši jsem dal nový.

jericho
hodnocení

0x

Vyměnit manžeta bez vyndání poloosy z převodovky lze kdysi jsem to tak dělal na favoritu. Dát dolů vnější kloub a vyměnit manžetu a nasadit.

Ty manžety s roztáhnutím jsou neoprenové prý jsou odolnější, ale chce to tu mašinku na roztáhnutí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma poloosa

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]