Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volantem jde hůř točit a zadrhává

Od: stama® odpovědí: 7 změna:

Ahoj, mám Smart City Kupé, tovární značka MC 01 WME01 automat, rok výroby 1999. Je to už dědeček, ale mám ho už 20 let a chtěla bych si ho nechat. Celou dobu, až na běžné opotřebení brzd, výfuk apod. jezdí celou dobu fajn.

Ale nyní mi začíná jakoby "tuhnou” volant. Nevrací se lehce zpět, musím použít větší sílu při zatáčení. Pohyb není plynulý, jakoby zadrhával. Mám pocit, že se to zhoršuje.

Vím, že radit na dálku je problém, ale byla bych moc ráda za tipy, čím by to mohlo být a jak náročná by byla oprava. Napadl mne jen posilovač řízení nebo nějaké servo, ale moc se v tom nevyznám.

Do Mercedes servisu to dávat nechci, to bych se nedoplatila.

Dík za radu!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Málo oleje v servořízení,odcházející servo a p.

hodnocení

2x

Celou dobu, až na běžné opotřebení brzd, výfuk apod. jezdí celou dobu fajn.
...

Takže zanedbaná údržba.

Interval výměny brzdové kapaliny, oleje v servu, oleje v motoru, oleje v převodovce a chladící kapaliny.

Brzdy se mění, až se pokazí, rezavé třmeny se nechají, jen se přetlačí zpět, brzdové potrubí a palivové zachvilku KO, ale zatím to jezdí celkem fajn :-D.

Jestli nemáš peníze na údržbu a servis, tak šetři na nové auto :-D

Ale notáák.Máš dnes blbou náladu,Gumidku? Já tu paní pochopil jinak! Brzdy a výfuk se na tom dělal! Brzdy chápu průběžně,dle potřeby a výfuk taky.Olej tam asi 20let nebude původní..A jestli to nic jiného nechtělo,tak je to super auto!

No přímo topka po 20 letech brzdy a výfuk a jinak by se nedoplatila :-D.

Lze to chápat všelijak.

Popis nedostatečný.

...

Nerozumím tomu, ale servis ne. Auto, které se pravidelně udržuje se nekazí a nebo se nenechá rozbít víc dílů (pokud se nemění brzdová kapalina, tak se časem repasují třmeny a mění brzdový válec, pokud se nemění olej v převodovce, tak odejdou ložiska a mění se celá převodovka, atd...)

Pravidelná údržba není jen mytí auta a tankování nádrže palivem.

Nemyslím to zle, ale ukazuji krutou realitu ;).

Na druhou stranu mám stále práce dost.

A jak se dělá údržba elektrického serva?To mi prosím vysvětli:) Jinak máš pravdu ..lidi na auta kašlou..a pak se diví.Ale to asi nebude případ téhle paní .A i kdyby.. ženská asi nebude ležet po víkendech pod autem a koukat co by bylo potřeba namazat a tak :)

Právě taková ženská má navštívit servis.;)

Minimálně skontrolovat hladinu oleje v servu.

Jak se kontroluje servo? Hlučnost, hladina oleje, těsnost spojů, stav trubek, hadic, převlečných matic, zda někde není něco rezavé, spuchřelé nebo kapající.

hodnocení

1x
Tak určitě s tím půjde něco dělat a nemusí to stát majlant.Neznám Smart,ale u jiných aut to bývá motorkem serva- pokud to má elektrické servo.Nový motorek stojí nesmysl,ale spousta lidí se zabývá repasemi okolo 1000kc.Ale sama si to asi neopravíte.. takže servis Vás nemine.Ale autorizovaný URČITĚ NE! Zkuste se různě poptat a rovnou na cenu předem..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]