Na ilustračním obrázku je vidět trojúhelníková vzpěra předního nárazníku u Felicie, která je uchycena třemi šrouby. Ten vnější je v blatníku a nárazníku, zbývající dva jsou v podběhu. Teď mi jde o to jak se dostanu k těmto dvěma šroubům z horní strany? V motorovém prostoru nic není vidět, to znamená, že podběh má dvě stěny? Já se k těm šroubům potřebuji dostat z toho důvodu, že je mám zrezivělé a nejspíše se při sundávání vzpěry ukroutí. Takže odkud je přístup k těmto dvěma šroubům z horní strany?
Ty "šrouby"jsou bodově navařené ZAVAŘOVACÍ/PŘIVAŘOVACÍ ŠROUBY a jsou přibodovány k podběhu. Přidám odkaz, v páté minutě je zhruba princip toho navaření . Ty šrouby resp. i matice na šroubech bych očistil co nejvíce ocelovým kartáčem a párkrát nastříknul WD 40 i zhora, potom by to mělo jít povolit bez utržení od podběhu. Na obrázku v odkazu je vidět vzpěra před montáží, z toho odvodíš přichycení zbozi.cz/...
Je to tak. Já už jsem ráno sundal kolo a zkoumal jak to je. Ten vnější se mi včera urval, takže počítám, že ty dva odejdou také. Někdo si před mnoha lety dal kvalitní práci vystříkat podbeh kaučukem, který většinou drží dodnes, ale zapomněl na takové drobnosti jako jsou ty šrouby. Jsou fakt drsně zrezle, je to tuším M6, to se zlomí. Řešení: provrtám podbeh skrz do motorového prostoru a dám nový šroub anebo takovou tu samoshrnujici se objímku na šroub, která bude z hliníku. Když se to utěsní, bude to jak nové. Ta vzpěra stejně jen drží blatník a nárazník aby se nekroutili.
Tyhle samoshrnujici se objímky/nýty na šroub jsou celkem praktické v situacích jako je ta moje.
olinl
Můžeš dát i nerezové šrouby se šestihranou hlavou a tu obrousit na nějakou rozumnou míru, zajistit to můžeš z podběhu slabší/zbroušenou nerezovou maticí. Výrobce auta ty navařovací šrouby dává záměrně-při nárazu (dopravní nehodě) se utrhnou a nezkroutí se plechařina okolo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.