Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zalepení jizvy na pneumatice

Od: pather* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,
na přiložených foto je možno vidět poškození mé pravé zadní pneumatiky (nevím jak a kde se to stalo, auto mi už takhle bylo půjčeno od rodinného příslušníka). Známý mi říkal že někdo to třeba bude ochoten zalepit (nemám tušení jestli je to možné udělat a pomocí čeho), no když jsem se zeptal v nejbližším pneuservisu (ukázal jsem taky pouze foto), bylo mi sděleno, že guma je na vyhození a zdraví máme jen jedno, prý u disku je tvrdzená guma a rádo to praská v nejméně vhodné chvíli a nikdo mi to lepit nebude. To mi znělo rozumně, no pak mi známý znovu řekl, že možná za tím byla jen motivace donutit mě ke koupi nových pneu, že praskají zatvrdlé sedmileté pneu, ale ne tříleté jako tyhle.
Tak bych poprosil o případné zkušenosti a názory, zda už jste se s podobným poškozením setkali a jak jste to řešili. Děkuji mockrát.
P.S. Auto nejezdí nějak pravidelně, no najel jsem s ním už minimálně 1000 km a zatím to drží.

Zalepení jizvy na pneumatice
Zalepení jizvy na pneumatice #2
Zalepení jizvy na pneumatice #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Tak ono to muze i vydrzet, ale budete riskovat pro nejakou tisicovku, ze skoncite v prikopu? Oprava bude taky neco stat... a pneu je stara 4,5 roku.:)

xenofob
hodnocení

1x

ne v příkopu, skončíš v protisměru, jde jen o to co tam zrovna pojede

asd1
hodnocení

1x

V pneuservisu tě netlačil do nový gumy (beztak bys jí koupil z webu od někoho jiného) ale má rozum.

Bočnice se neopravuje, neni to technicky možné plnohodnotně slepit. Navíc tyxhle poškození bouchaj rychlým defektem obvykle v zatáčce nebo ve vyšší rychlosti kdy je pneu víc zatížená. Takže průserově.

Jestli se nechceš zabít (nebo někoho jiného)., tak to vyhoď a kup novou gumu. Chceš šetřit pár tisíc a riskovat že se rozsekáš o auto v protisměru nebo o strom? Protože pokud to prdne v půlce zatáčky tak jdeš ven jako hříčka přírody.

Podobný věci opravuje/ jezdí s tim jen debil.

danecek*
hodnocení

0x

Já věřím, že to slepit bezpečně jde. Jen namátkou pneupraha.eu/... , podobnou službu nabízí spousta dobrých servisů, podle mě dobře provedená oprava je služba jako kterákoli jiná. Nenech se zmást subjektivními, a ničím podloženými, negativními názory zdejších poradců, rozhodnutí je stejně jen a jen na tobě.

xenofob

ano, pokud je pneumatika za tisícikorunu duležitější než životy a zdraví, lze slepit cokoliv

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]