Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení pojistky po nehodě

Od: itar odpovědí: 12 změna:
Zdravím, před dvěma měsíci jsem boural, mou vinou. Promáčklý plech, odřený elektron na starším mercedesu. Pojišťovna dnes ukončila událost a částku vyplatila v hodnotě 61 tisíc. Byl jsem celkem v šoku.
Po takové rádoby promáčklině a odřeném kolu vyplatit 61 tisíc na autě z roku 2007? No nic.
K dotazu. Pojištovnu mám už tak neskutečně drahou, platím 13 tisíc ročně. Teď očekávám, že se pojištění z důvodu nehody navýší.
Každopádně jsem chtel tak i tak ukončit smlouvu už před nehodou a přejít jinam, levněji.
Nikde na internetu jsem nenašel to, jak to funguje. Můžu odejít a pojistit si auto jinde i po pojistné události, “bouračce”?
Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

4x
Podmínky výpovědi bývají v podkladech smlouvy...většinou to bývá 6 týdnů před koncem období...jinak dát auto do depozitu a znovu posadit na značky...administrativní úkon.
K ceně pojistky...váš věk,kolik let máte oprávnění k řízení,kde bydlíte(Praha x Horní-dolní),kolik má obsah ten vehicle,případně ještě hmotnost...
Podle dotazu asi papíry dlouho nemáte...

xenofob
hodnocení

2x

zakon o pojisteni odpovednosti umožnuje ukoncit smlouvu vzajemnou dohodou...staci se proto dohodnout

asd1
hodnocení

1x

Odřenej elektron se mění, nejspíš i s gumou a ty se mění v páru, takže jen to jedno kolo bylo klidně za 15k. Odřený plechy u kola taky nemusí být nic levnýho, tam je nejen blatník ale i díly pod nim. Pak kontrola geometrie, mohlo být ohlý rameno atd., by ses divil na kolik to může naskákat.

Jestli myslíš že jinde malus neuplatní tak asi budeš v šoku ještě jednou.

Pojištěné jde ukončit ze zákonných příp. smluvních podmínek nebo dohodou.

hodnocení

1x
Těch 13 tisíc platíš za co? Jen za povinné nebo i za havarijní?
V každém případě, dokud ti pojišťovna bude držet stávající podmínky (bez započtení malusu), tak buď rád. Když přejdeš jinam, tak se malus uplatní okamžitě.

jm
hodnocení

0x
V případě nespokojenosti s plněním, kvalitou atd můžete dle podmínek vypovědět pojištění tuším do 30ti dnů od nehody. Teď na mobilu nevím, jestli je to v podmínkách nebo i zákoně o povinnosti ručení.

jm, prosím, pohledejte info, páč tomu nevěřím...

jm
Výpověď po vzniku pojistné události
Pokud způsobíte pojistnou událost, máte právo vypovědět smlouvu do tří měsíců od oznámení vzniku pojistné události. Výpovědní lhůta trvá jeden měsíc od doručení výpovědi pojišťovně. Povinné ručení tedy zaniká až po uplynutí výpovědní lhůty.
Konkrétní link doplním z PC

našel jsem to ve více pojistných podmínkách - např. v ČSOB

04.06.21 09:41

hodnocení

0x

Pojištovna vyplatila škodu tomu, koho jste naboural. Vy ale nevíte, co bylo na vozidle poškozené. Na jedné straně se říká, že pojištovny moc neplní, zde je opak, který se Vám nelíbí. To, že platíte velkou částku je jen na Vás.

Smlouvu můžete ukončit přesně dle zákona. Buď dohodou s pojištovnou, nebo výpovědí, kterou musíte doručit pojištovně minimálně 6 týdnů před výročím smlouvy.

vliv plnění nemá nic společného s ukončením smlouvy

Ještě doplním p.Milane , že lze vypovědět při prodeji auta, déle pří Vyřazení z provozu a při Zániku !

hodnocení

0x

NOZ paragraf 2805

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]