Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda bez vložené karty v režimu OUT

Od: jose* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

od 1. 10. 2020 došlo údajně ke změně v souvislosti s "používáním" režimu "OUT" při obsluze digitálního tachografu.

Konkrétně se mně jedná o jednu z přeprav dle čl. 13 nařízení 561/2006 - vozidly používanými nebo najatými bez řidiče zemědělskými, pěstitelskými, lesnickými, chovatelskými podniky a podniky rybolovu pro přepravu zboží jako součást jejich podnikatelské činnosti na tratích v okruhu do 100 km od místa obvyklého odstavení vozidla.
VOZIDLO JE POUŽÍVÁNO POUZE PRO TYTO PŘEPRAVY, TEDY POUZE V REŽIMU "OUT", ŘIDIČ NENÍ VLASTNÍKEM DIGITÁLNÍ KARTY.
Od 1. 10. 2020 údajně platí, že pokud je ve vozidle digitální tachograf, lze režim "OUT" použít, ALE MUSÍ BÝT VLOŽENA KARTA ŘIDIČE A MUSÍ SE STAHOVAT DATA Z KARTY (28 DNÍ) A TACHOGRAFU (90 DNÍ).
DALŠÍ VARIANTOU JE DEMONTÁŽ TACHOGRAFU.
Předem moc děkuji za informaci a přeji hezký den.

Jose.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Takže otevřu plombu na hřebbenu konektorů tachografu a odpojím je. Pak přejedu a opět nechám tachograf zaplombovat? To se tedy zančně prodraží...

No jsem zvědav, kdo napíše víc. Taky mě to zajímá.

jose*
Omlouvám se, myslel jsem to tak, že by v tomto vozidle tachograf vůbec nebyl, protože je používáno pouze pro přepravy, na které se nevztahuje nařízení 561, tzn. mimo rozsah působnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]