Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
od 1. 10. 2020 došlo údajně ke změně v souvislosti s "používáním" režimu "OUT" při obsluze digitálního tachografu.
Konkrétně se mně jedná o jednu z přeprav dle čl. 13 nařízení 561/2006 - vozidly používanými nebo najatými bez řidiče zemědělskými, pěstitelskými, lesnickými, chovatelskými podniky a podniky rybolovu pro přepravu zboží jako součást jejich podnikatelské činnosti na tratích v okruhu do 100 km od místa obvyklého odstavení vozidla.
VOZIDLO JE POUŽÍVÁNO POUZE PRO TYTO PŘEPRAVY, TEDY POUZE V REŽIMU "OUT", ŘIDIČ NENÍ VLASTNÍKEM DIGITÁLNÍ KARTY.
Od 1. 10. 2020 údajně platí, že pokud je ve vozidle digitální tachograf, lze režim "OUT" použít, ALE MUSÍ BÝT VLOŽENA KARTA ŘIDIČE A MUSÍ SE STAHOVAT DATA Z KARTY (28 DNÍ) A TACHOGRAFU (90 DNÍ).
DALŠÍ VARIANTOU JE DEMONTÁŽ TACHOGRAFU.
Předem moc děkuji za informaci a přeji hezký den.
Jose.
Takže otevřu plombu na hřebbenu konektorů tachografu a odpojím je. Pak přejedu a opět nechám tachograf zaplombovat? To se tedy zančně prodraží...
No jsem zvědav, kdo napíše víc. Taky mě to zajímá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.