Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozpadnul se volnobezny ventil

Od: jarolim odpovědí: 7 změna:
Dneska jsem si asi vydělal. Zkoušel jsem volnobezny ventil mimo tělo klapky .klíček do první polohy nic. Nastartuju vyskočili otáčky a když jsem to zdechnul tak motorek byl na doraz vyšroubovany.. hridelka s pružinkou a hlavičkou se našla na podlaze. Na hřídelce byla bílá vazelína. Pokusil jsem se to dát do hromady a zatlačil na čepičku. Hridelka se zašroubovala. Je to normální že se takhle vysroubuje? Zkoušel sem funkčnost motorku jak píšou na fórech.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Číslo dílu?

Na jakém autě? Napiš no přece na mém :-D

asd1

Nee, to auto je červený *smich*

Namontovaný to nejspíš má doraz tak ven nevyjede...*smich*

... píšou to na fórech, tak to bude fór *smich*

jarolim
hodnocení

No je to furt ta panda motor 1.1 40kw a je to skv germány 08SKV042 při prudkým rozjezdu se trochu kuckala. Klapka je Lanková klasicky krokový motorek co se rozpadl a snímač poloha klapky.

Panda nemá volnoběžný ventil. Ventil je vpodstatě uzávěr v uzavřené trubce nebo komoře a přepouští vzduch. Je to ventil.

Třeba:

mlparts.cz/...

vrakoviste-audi.cz/...

Krokový motorek řídí volnoběh hlavní klapkou, kterou ovládáš i plynovým pedálem a dělíš se o ni s řídící jednotkou motoru, která s ním hýbe prostřednictvým servomotorku (krokáče).

Třeba:

aukro.cz/...

...

Nevím, zda motorek na pandě dokáže bez doraz vyskočit. Ale pokud je vadný, tak ho vyměň.

asd1
hodnocení

0x

Jestli tam je šlem ve vodě atd. tak bych se s tim nějak nebabral a vzal jinej motor, do 5k se kdykoliv vejde i s dopravou... Než tam pokusovat proč to škube, měnit těsnění hlavy, šroubovat zpátky cosi vypadlýho... Tyhle auto odchází na shnilou kastli, bouračku nebo jen dražší opravu (třeba servo kde si autorizák řekne o dvacku, takže to jde do likvidace) = motorů v dobrým stavu je přebytek a hází se to do šrotu..

Naštěstí tenhle motůrek je hodně blbovzdornej, tak se dá i pokusovat bez vážnějších následků *smich*

Nebo vyměnit celý auto, 1,2 44 kW jede líp...

Ty jsi ho zkoušel okusovat nebo pokusovat *smich*?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]