Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych požádat o radu, případně vaše zkušenosti.
Koupil jsem si Lexus Is250, R.v. 2007.
Jsou na něm obuty zimni dvourozmery 225/40R18 a 255/40R18 s indexem V.
V technickém průkazu je psaný index Y.
Ja si nyní koupil kola na léto v jednorozmeru 225/40R18. A jde mi o to, jestli jsem schopen nějak na základě typového listů zapsat nižší rychlostní index, ideálně V.
Auto má maximální rychlost 215km/h dle TP, proto nevidím důvod mít na něm gumy do 300km/h.
Dekuji moc za odpovědi
1x
Výrobce to schvaluje s nějakým indexem a ten se pak tiskne do TP
problém je spíš v tom, že pneu s vyšším rychl. indexem je om pát stokorun dražší a lidé se snaží ušetřit, občas je také problém s výběrem pneu tak, aby odpovídal jak rychlostní tak hmotnostní index...zpravidla jsou vždy vyšší...
já to řeším na motorce každý rok, pneu s dostatečným rychklostním indexem má nižší index hmotnostní...a ta s vyhovujícím hmotnostním, má rychklostní io jednu kategorii výš...a je dražší o litr
A tam je o pneumatikách psáno přímo toto :"F) Technické požadavky na výbavu vozidel koly, pneumatikami a protiskluzovými řetězy:
1. Vozidlo musí být vybaveno tak, aby konstrukce, provedení, rozměry a huštění pneumatik odpovídalo podmínkám provozu, zejména největší povolené hmotnosti vozidla, povoleným zatížením připadajícím na nápravy a jeho nejvyšší konstrukční rychlosti. Rychlostní kategorie pneumatik musí být shodná nebo vyšší, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla. "
0x
Musí to sedět podle techničáku, jak rozměr tak index (index můžeč být vyšší)
= Takže musíš mít Y Holt kdo chce opici musí mít i na banán. Když vidim "sporťák" a na něm nejlevnější čínu protože na lepší nejsou love tak fakt nechápu proč si borec kupoval takový auto.. Asi se s tim dobře driftuje, brutálním smykem už ve 40 kmh na kruháči
Což není na škodu.. Akorát to taky na h. brzdí a to už je horší...
Jako takhle, stejně auto musím prohnar technickou, tak schválně zkusím obout V a uvidím co mi řeknou, v nejhorším mě vyhodí a to co budou chtít, ikdyz jestli chapu ten zákon správně tak by se měla řešit nejvyšší rychlost podle TP.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.