Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přihlášení motocyklu

Od: kuchar* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

mám na Vás dotaz ohledně přihlášení motocyklu. Jedná se Babettu 210, která nemá TP. Na dopravní, oddělení mi řekly, že TP není nutny pro provoz po pozemních komunikacích, že stačí jen pojistka, a když jsem se ptal na policii, jak by řešili situaci, pokud by mě hlídka zastavila a já neměl TP od motocyklu, zda bych spáchal nějaký pžřestupek, bylo mi řečeno, že sami jsi nejsou jisti, a že to neví.

Co je tedy pravda, stačí pouze pojistka, anebo musí být i TP?

Děkuji, s pozdravem Navara

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

0x

K provozu Vám stačí Babeta, benzín, řidičák a pojistka. Toť vše. *frajer*

michal958*
hodnocení

0x

technycakm k babete byt nemusi"slyselm sem kdysi o nejake karte ale to nevim o co presne slo, ale jinak pojistka ridicak bejt musi

nu*

je to technické osvědčení, u některých typů babet se to jemnuje technický průkaz, tuto kartičku vydává výrobce, a ne dopravní odbor, toto platilo do 30.6.2001, babeta schválená . tedy v podstatě vyrobená po tomto datu musí být registrovaná, musí mít značku a osvědčení o registraci, tedy po 1.7.2001.Jen pojistka nestačí, protože zákon ukládá povinnost mít doklad u sebe- a dokladem prokázat technickou způsobilost vozidla při silniční kontrole, a ta se prokazuje buď registračním dokladem, pokud jde o vozidlo vyrobené a schválené po 1.7.2001, nebo technickým osvědčením, pokud jde o babetu schválenou do 30.6.2001 včetně. Do 30.6.2001 včetně babeta nepodléhá registraci. S babetou bez jakéhokoliv dokladu o schválení technické způsobilsoti nemáte proto na silnici vo dělat a můžete s ní jezdit akorát po soukromíém pozemku, jinak ne. Nebo se na ní v garáži dívat. Všechna ostatní tvrzení se nezakládají na pravdě, respektive slušně řečeno vyplývají z neznalosti zákona.Tím myslím i většinu policistů, kteří často radí, kontrolují, ale přitom pořádně neví, co radit a co vlastněš a proč kontrolovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]