Nejste přihlášen/a.
Zrovna Castrol bych nikam nelil. Max. do pantů dveří.
Hodně zakarbonovává motory. Hlavně tam, kde se přetěžují nebo zanedbává výměný interval.
Sám jsem jeden takový motor rozebíral. O Castrolu nebyl pochyb, protože majitel se prsil, že to olejem není a že leje jen Castrol .
Na základě jedné zkušenosti určitě ne. Za tu dobu, co čtu různá fóra mají někteří stejné problémy.
Já leju Shell a Mobil1. Do Renaultů klidně jejich Elf.
Neleju Moguly, Castroly, Alpine, Valvoline.
@gumidek hanit značku oleje na základě jedné zkušenosti se zakarbonovaným motorem? A co když to tím olejem opravdu nebylo? Viděl jsem totálně zakarbonovaný motor z Fabie 1.4 MPi a tam to bylo prostě a jenoduše stylem jízdy, kdy to majitel téměř neustále podtáčel a motor se snad nikdy nepodíval za hranici 2 tisíc otáček
S tímhle jsem naprosto spokojený. Sundával jsem vanu na M9R 2.0DCi 2x a vždy krásně čistý motor (klika, ojnice).
Do Felicie leju Shel HX7 10W40
Do obou aut filtry pouze MANN
Beru to jako TOP
@ mikihans Jízdní styl s olejem dost souvisí. Nekvalitní olej a hrkačky po městě ve výsledku neudělá nic hezkého.
Obecně cokoliv co splňuje specifikaci požadovanou pro daný motor, cena je vedlejší klidně z Tesca, Kauflandu, Lidlu (ale tam to poslední dobou výhodné není.. Mnohem důležitější je měnit včas, u nafty těch 10kkm je OK. + kvalitní filtr oleje (např. Mann)
olej VW je nejspíš Castrol..
Do svých aut leju Shell Helix a OK, všechny motory pořád prochází emisema s rezervou, olej nežerou... Ale jaká zančka je opravdu jedno, ty "značkové" jsou kvalitní prakticky stejně jako ty levné, připlácí se jen za značku..
Za mě ANO. A zkrátit při té změně interval na 5000, protože Castrol nechává zbytky a ty ten Mobil1 začně rozpoštět.
A lej olej na 3/4 ne na MAX. Pak zbytečně jde do sání a do DPF a katu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.