Nejste přihlášen/a.
Nevim v čem je lepší ten profesionál, ale jen se chci ujistit aby to neudělalo nějakou paseku
0x
Zrovna Castrol bych nikam nelil. Max. do pantů dveří.
Hodně zakarbonovává motory. Hlavně tam, kde se přetěžují nebo zanedbává výměný interval.
Sám jsem jeden takový motor rozebíral. O Castrolu nebyl pochyb, protože majitel se prsil, že to olejem není a že leje jen Castrol
.
doplněno 01.06.21 16:50:
Na základě jedné zkušenosti určitě ne. Za tu dobu, co čtu různá fóra mají někteří stejné problémy.
Já leju Shell a Mobil1. Do Renaultů klidně jejich Elf.
Neleju Moguly, Castroly, Alpine, Valvoline.
@gumidek hanit značku oleje na základě jedné zkušenosti se zakarbonovaným motorem? A co když to tím olejem opravdu nebylo? Viděl jsem totálně zakarbonovaný motor z Fabie 1.4 MPi a tam to bylo prostě a jenoduše stylem jízdy, kdy to majitel téměř neustále podtáčel a motor se snad nikdy nepodíval za hranici 2 tisíc otáček ![]()
S tímhle jsem naprosto spokojený. Sundával jsem vanu na M9R 2.0DCi 2x a vždy krásně čistý motor (klika, ojnice).
Do Felicie leju Shel HX7 10W40
Do obou aut filtry pouze MANN
Beru to jako TOP
@ mikihans Jízdní styl s olejem dost souvisí. Nekvalitní olej a hrkačky po městě ve výsledku neudělá nic hezkého.
Obecně cokoliv co splňuje specifikaci požadovanou pro daný motor, cena je vedlejší klidně z Tesca, Kauflandu, Lidlu (ale tam to poslední dobou výhodné není.. Mnohem důležitější je měnit včas, u nafty těch 10kkm je OK. + kvalitní filtr oleje (např. Mann)
olej VW je nejspíš Castrol..
Do svých aut leju Shell Helix a OK, všechny motory pořád prochází emisema s rezervou, olej nežerou... Ale jaká zančka je opravdu jedno, ty "značkové" jsou kvalitní prakticky stejně jako ty levné, připlácí se jen za značku..
Za mě ANO. A zkrátit při té změně interval na 5000, protože Castrol nechává zbytky a ty ten Mobil1 začně rozpoštět.
A lej olej na 3/4 ne na MAX. Pak zbytečně jde do sání a do DPF a katu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.