Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím poraďte, které firmy vyrábí nejbezpečnější letní pneumatiky 185 /60/ R15. Nejlépe odkaz na nějaké testy, zatím jsem nenašla. Děkuji. Petra
Testy jsou jen teorie, laboratorní pokusy... To hlavní je v hlavě a i s nejdražšími pneu dokáže člověk vyletět ze zatáčky. Taky tyto testy mají rozdíly při jiných rozměrech pneumatik - což je přinejmenším zvláštní...
Pokud chcete "nejbezpečnější", dívejte se prostě na continental, michelin, hankook, pirelli, kumho
Další dobré jsou bridgestone, falken, nokian ...
Já třeba nedám dopustit na NEXEN - protože jsou za poloviční cenu oproti těch TOP pneu a slouží stejně dobře.
Zrvna Nexen CP 641 v 195/60 R15 byly za mokra nejklouzavější gumy na jakých jsem jel a letěly z auta i se vzorkem 7mm..
Aktuáoně Dunlop Blu response a můžu jen doporučit. Kdo jezdí hodně (+ 20kkm za léto) tak jednoznačně Michelin.
Jinak cokoli z Prémiovek, z levnějších jsou dobrý Hankook kinergy. Continental, Pirelli, z levnějších Fuldy apod.
Doporučuju vyhnout se Barumce, Kormoránům a podobný číně, taky za mokra na prd.
no a ještě musíte doplnit, že taky záleží na zemi původu. Měl jsem jednu sadu pneu - 3 vyrobeny Španělsko, jedna Polsko - stejný typ, stejný rozměr, stejná značka -přitom ta jedna polská prostě dělala problém...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.