Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záruka u řidičského průkazu

Od: mercedes* odpovědí: 46 změna:
Dobrý den,obracím se znova na tuhle poradnu.Trpím středně těžkou mentální retardací a sociální fobii,měl bych hrozně velký zájem o řidičský průkaz skupiny B.Jenomže jeden pan doktor a dokonce aji tady na poradně,mě řekli že to asi nebude možné.A tak se ptám jestli by se za mě u toho řidičáku mohl třeba někdo zaručit a nebo třeba vystavit nějakou pracovní smlouvu a nebo něco podobného,abych ho mohl získat.Předem děkuji za odpověď

46 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

11x
Retardů je na silnicích hodně, bohužel Vy to máte písemně.

hodnocení

4x

Při této poruše jedinec jí trpící není ani schopen napsat takovýto jasně znějící dotaz. Takže buďto jste troll nebo si děláte legraci. Mmch-neptal jste se již jednou na totéž?jeden stejně nebo téměř stejně znějící dotaz tu byl a bylo jasně stanoveno že u takto postiženého to nejde!

Píše že se už jednou ptal:)

mate59
hodnocení

3x

Taková možnost zaručení není.

hodnocení

3x

Můžeš dělat posuvku někde v areálu mimo silnice. Pokud si to šéf vezme na triko.

Mentální retardace a sociální fobie za volant?

doplněno 30.05.21 19:30:

To si na triko nikdo nevezme. Zodpovědnost za vůz a bezpečnost práce? Nikdo nesvěří auto retardovi. Leda nějakou hodně starou multikáru. Ale můžeš to zkusit. proč ne. Třeba mají málo lidí.

mercedes*
hodnocení

Taky jsem si říkal že bych to zkusil

makk
hodnocení

3x

To nepůjde. Slepý taky nemůže mít řidičák i kyby se za něj někdo zaručil. Právě proto, že řízení auta je poměrně velká odpovědnost a každý musí ručit sám za sebe.

hodnocení

1x

Sposobilost na pravne ukony (svojpravnost) mate?

Mali by ste sa so situaciou zmierit, tak ako nebude soferovat slepy, tak ani vy nemozete, hoci sa citite v poriadku. Lekari vam nechcu zle, len chrania spolocnost.

Ste schopny napriklad rychlo spravit testy na krizovatky? Rozhodnete sa vzdy spravne?

hodnocení

1x

Na stredne tazku retardaciu je tu :

- celkom dobry pravopis a vetna skladba

- schopnost rozumiet slovencine, co nie je bezne ani pri normalnom IQ u mladsich rocnikov

- pouzivanie pocitaca alebo mobilu

O schopnosti zvladnut hoc len teoreticky dopravne situacie a testy by malo vypovedat aj najvyssie dosiahnute vzdelanie. To mate ake?

mercedes*
hodnocení

A to jako chceš říct,že ten kdo trpí středně těžkou mentální retardací,nemůže umět psát nebo co?
mercedes*
hodnocení

A ještě jsem zapomněl dodat,že tablety,telefony a počítače,umí v dnešní době používat aji malý dítě.A slovenčtině rozumím protože to je skoro jako čeština.

hodnocení

0x

Pod to se žádný lékař nepodepíše a nemůže tě nikdo zastupovat.

hodnocení

0x
Proč si nezkusite dopravně-psychologicke vyšetření, které bývá podstatné i pro lékařské posouzení? Ptal jste se nejméně 2x na stejný dotaz.
Objednejte se ke klinickemu psychologovi, který provádí dopravně psychologické vyšetření. Zaplatíte 2000kc a budete vědět, jak jste na tom. Výsledek se nikam neposílá když půjdete na vyšetření z vlastního zájmu.
Proč se ptáte pořád dokola?

mercedes*
hodnocení

Děkuji moc všem za odpovědi

mercedes*
hodnocení

A ještě se chci zeptat,když mě lékář nedá souhlas k řízení motorových vozidel.Můžu podat nějaké odvolání,třeba k soudu a nebo tak.

To můžeš. Soud si vyžádá všechny lékařské podklady a určitě tě nechá projít specializovanou prohlídkou jiným nestraným lékařem.

Ve finále zaplatíš všechny soudní výlohy.

Nepokoušej osud,jednou jsi těžce psychický nemocný a ten za volant nepatří,nebo chceš udělat při nehodě několik lidí nešťastných, když někoho zabiješ?.
mercedes*
hodnocení

Ale já sice trpím středně těžkou mentální retardací a socialni fobii,ale cítím se zdráv dokonce jsem párkrát i řídil po soukromém pozemku a šlo mi to.Vyrustám celý život v rodině kamioňáku,a znám dokonce aji dopravní předpisy a značky.A navíc si myslím že řídí horší řidiči než bych byl já.

Opilý nebo zdrogovaný řidič má také velké sebevědomí a ambice.

mercedes*
hodnocení

Myslím si přesně to stejný
Nepochopil jsi gumidka
mercedes*
hodnocení

Tak jak to teda myslel?,myslel jsem že naráží na to že opilý a zdrogovaný řidiči taky mohou řídit i když by neměli
Myslím že to myslel tak že opilý, zdrogovaný, těžce mentálně retardovaný jedno jest,na cestu nepatří.

@mercedes - cítím se zdráv... a znám dokonce aji dopravní předpisy a značky
To, že vy se subjektivně cítíte zdráv neznamená, že jste objektivně schopen získat řidičský průkaz. Kdyby to bylo jen na vlastním posouzení zájemců,to by jezdilo lidí...

Mimochodem - značky a předpisy znají i děti školou povinné (někdy i mladší) a taky se nedožadují řidičáku *smich*

mercedes*
hodnocení

Nevím jak to myslel,ale já osobně si myslím že bych bez problému řídit mohl.Když můžou řídit důchodci,opilci a dokonce třeba ty co mají problémy se sluchem a nebo jsou na invalidním vozíku.Tak proč bych nemohl řídit já.

Babička ti to řekla zcela přesně. Nemůžeš posoudit objektivně svůj duševní zdravotní stav.

mercedes*
hodnocení

Však já nic neříkám.Já jsem pouze řekl to že se cítím zdráv,ale nic nepozozuji,to já vím že to musí posoudit lékař

No a já ti dal příklad, že opilý člověk se cítí z cela vpořádku, že má rychlé reflexy a je téměř pánem tvorstva či nadčlověk, protože se tak cítí všichni opilci (až se země zvedne a dá jim po držce).

Podobné přirovnání je i k tobě. Cítíš se zcela vpohodě, ale bude to určitě jinak.

...

Akorát opilec nebo zdrogovaný člověk vystřízlivý a je opět zdravotně způsobilý řídit.

U tebe to určitě nebude tak jednoduché a byť tě neznám (hodnotím dle otázek), tak si troufám tvrdit, že ti doktor nikdy nenapíše doklad k možnosti získání řp.

mercedes*
hodnocení

Uvidím zkusím to něják pořešit z dokotorama,pak se zkusím odvolat k tomu soudu,a když ten řidičák nevíde tak si zkusím najít nějákou práci po soukromém pozemku bez řidičáku.A když nevíde ani tohle tak si najdu nějákou jinou práci a nebo budu doma na invalidním důchodu.

mercedes*
hodnocení

A ještě mám poslední dotaz.Kdyby mě náhodou někdo povolil,jít do autoškoly,tak se chci zeptat jestli bych mohl třeba na přihlášení a nebo řešení kolem autoškoly,udělit někomu plnou moc na zastupování.Na jízdy bych samozřejmě chodil sám,ale na to papírování moc nejsem.

aké papírování? Tam dáte žádost spolu s potvrzením lékaře-lékařů a příadně peníze, pak jen na závěrkurzu sjou ty papíry=test znalostí jinak se tam nepapíruje!A na testy NELZE použít nějakého zástupce!

Berte to ako test inteligencie, ked neviete vyplnit par papierov a vybavit si prihlasku, zvladnete zlozitu krizovatku v realnom case? Ci sa tiez nechate zastupit? Prestante uz vymyslat, proste autoskola nie je pre vas. Bodka.

To si ziadny instruktor nevezme na seba, take riziko, cloveka s diagnozou za volantom.

mercedes*
hodnocení

Já jsem nic neřekl,já se pouze jenom ptám co a jak kolem autoškoly.Protože jsem v autoškole ještě nebyl,tak se moc omlouvám.
mercedes*
hodnocení

To je přesně dnešní doba.Když se řekne slovo mentální retardace nebo autismus atd.Tak už si je všichni představujou za ty nejhorší lidi na světě a nejradši by je zavírali do blázince.Ale že mezi něma jsou aji celkem normální a slušní lidi to už nikdo nevidí.Zamyslete se lidi nad sebou a berte ohled i na lidi co mají nějaké postižení.

Podle IQ můžeme stupeň intelektového postižení rozdělit do čtyř stupňů. Osoby s IQ v rozmezí 50 až 69 mají lehkou mentální retardaci. Dříve se používalo označení debilita. Vzhledem k tomu, že tento výraz získal postupem času urážlivý nádech, v medicíně se ho z etických důvodů neužívá. Středně těžká (IQ 35 až 49) a těžká (IQ 20 až 34) mentální retardace se označovaly jako imbecilita. Nejtěžší stupeň postižení, takzvaná idiocie neboli hluboká mentální retardace, má IQ nižší než 19.

Řídit prostě nemůžeš. Tečka.

mercedes*
hodnocení

Možná moct řídit nebudu,ale já za ten řidičák budu bojovat,protože já osobně si myslím že když můžou řídit důchodci,alkoholici atd.Tak proč bych nemohl řídit já.

Bojuj a našetři dost peněz na soudy. Držím palce ;)

mercedes*
hodnocení

Děkuji za držení palců.Já si zkusím zažádat o odpuštění placení soudních výloh,jestli mě to povolí,protože jsem se díval na internet že to jde,tak to zkusím.

Budeš bojovat za to, že s retardací chceš řidičák, ale v případě prohry soudu nebudeš platit výlohy, protože chceš být od nich osvobozen k vůli mentální retardaci.

To je cvokhaus tohle *ee*

mercedes*
hodnocení

A co je na tom? To máš pravdu že tahle poradna je plná cvoku.Nezlote se na mě ale je to tak

prosím, zajděte si na vlastní žádost na dopravně-psychologické vyšetření ke klinickému psychologovi, výsledky nemusíte nikomu ukazovat (kdyby byly negativní). Proč jste se už neobjednal? Platí se vždy kolem 2000kč na vlastní žádost i se žádankou. Rozdíl je v tom, že na vlastní žádost dostanete výsledek pouze do vlastních rukou. Přes žádanku dostane výsledek vyšetření požadující lékař. Píši Vám poněkolikáté, že rozhodnutí z dopravního-vyšetření bývá důležité pro lékařský posudek. Při pozitivním posouzení máte k dispozici hodně důležitou zprávu.

Celý svět je plný cvoků. To už říkal i Švejk.

Kdyby na světě byl každej člověk chytrej, tak by bylo na světě tolik rozumu, že by z toho byl každej druhej člověk úplně blbej.

*smich*

mercedes*
hodnocení

Já jsem se na psychotesty,neobjednal protože mě ještě není 18,já si budu o řidičák žádat až za rok,ale zkusím si je udělat za ten rok

nevadí, dopravně-psychologické vyšetření si můžete vyzkoušet dříve než vám bude 18 let

jancaak to píše dobře. Já bych tento postup volil jako první milník. Tedy pokud pominu smysl.

Hlavní je mít nějaký jasný oficiální a odborný posudek, kde je řečeno ano či ne.

Ten je pak neprůstřelný a důležitý k dalšímu kroku.

mercedes*
hodnocení

Děkuji za radu.Samotného by mě to nenapadlo,zkusím se obrátit na ty psychotesty

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]