Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hasicí přístroj do auta?

Od: stoural odpovědí: 15 změna:

zdravím všechny, chci se zeptat zda-li někdo nevíte o povinnosti mít hasičák v autě pokud jedu do chorvatska, chystám se tam v letě s rodinkou. kolega mi totiž poslal odkaz na stránky kde prodávají hasičák i s lekarničkou, tak se chci zeptat jestli to neni jen humbuk toho prodejce

Odkaz raději připojuji: akunaradi.cz/...

díky předem za Vaše poznatky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stoural
hodnocení

nejak ten odkaz nefunguje tak je přidávám jeste jednou, admina tohoto fora prosim aby to opravil a smazal pote tento prispevek

Autolékárnička + /...
kytka*

Každopádně hasičák uvezete, i kdybyste ho nepoužil, jistota je jistota zvlášť na delší cestu ať je povinný nebo není.

Není to humbuk, ty hasičáky jsou opravdu v mnoha státech povinné. Každopádně je to však užitečná věc - nevyužijete ji sice každodenné, ale když přijde na věc, je k nezaplacení. Ta cena mi přijde velmi dobrá.

ar*
hodnocení

0x

Nevím jak v Chorvatsku ,ale pokud jedete přez Rakousko tak tam ano.

nu*
hodnocení

0x

hasící přístroj je podle vyhlášky č.341/2002, §32 povinný pro autobus a sanitní vozidlo

alf*
hodnocení

0x

no je to dilema, téměř všude platí desítky let dohoda z Vídně ovšem policejní mozek je jak meloun, není do něj vidět co si právě usmyslí. I mnoho hasičů přizná, že hasičák v autě ... To musí být člověk hodně rychlý a zručný aby něco zachránil.

hodnocení

0x

do ciziny (mimo Slovenska) nejezdím, ale zde nic není:

uamk.cz/...

stoural
hodnocení

no jo, ale jestli je pravda co tu pise kolega ze je povinny v rakousku.. tak kvuli hasicaku ubjizdet rakousko je nesmysl :D No nic, asi poridim :) Děkuji panove za Vase názory

ar*

Já tedy nevím proč řešit takovou prkotinu která stojí necelé 200Kč , navíc je možnost si hasičák vypůjčit. Já ho mám v autě i po ČR kolegu to loni v rakousku stálo 20euro.

hasicipristroj.cz/...

celp*

Pokud to myslíte s hasičákem vážně pořiďte si alespoň 2 kg.Ovšem pravidelná kontrola technikem je pomalu dražší než přístroj.

hodnocení

0x

pokud je auto vybavené podle předpisů, které platí v zemi, kde je registrované, tak v EU by neměli policajti dělat problémy, či mám nebo nemám... bylo už o tom více debat na webu, ale jak na truc to nemohu najít...

otevřel jsem jardův odkaz, přešel na uamk.cz/...

a tam v Povinném vybavení píšou:
Výstražný trojúhelník
Všechna motorová vozidla (kromě motocyklů) musí mít výstražný trojúhelník. Vozidlo s přívěsem musí mít dva.
Autolékárnička
Všechna vozidla musí být rovněž vybavena autolékárničkou (s vyjímkou motocyklů).
Dále je povinností mít náhradní pneumatiku a nástroje na její výměnu.
Komerční vozidla musí mít hasicí přístroj.

doplněno 09.04.10 05:49:

spletl jsem se, je to Milanův odkaz, promine laskavě Milan i ostatní...

a tvůj odkaz v zadání otázky vede na prázdnou stránku...

doplněno 09.04.10 05:58:

v druhém odkazu, co jsi zadal (autolekárnička + hasící přístroj) prodejce uvádí

" Autolékárničkunabízíme s hasicím přístrojem jelikož jehasicí přístroj již letos povinný v okolních zemích jako je: Bulharsko, Chorvatsko (pouze komerční vozidla - služební),,,,"

stoural
hodnocení

koukam ze to je asi poprve co nejaky prodejce uvadi pravdivou skutecnost a nenutí lidi aby si jej NUTNE kupovali ze je povinny a pak hledali dovetky pod carou

sasdax*
hodnocení

0x

Já zase slyšel že je povinný v Polsku. Osobně jsem ho teď vyhrál a zajímá mě jiná věc. Kam bych ho měl v autě umístit?

nu*
hodnocení

0x

když bude v chorvatsku na základě nějaké místní přiblbé vyhlášky povinna pro řidiče oranžová čepice a purpurové brýle, tak si je budeme všichni kupovat? Je to podobný problém jako karta první pomoci na slovensku, slovenská policie jí chce kontrolovat, slovenské ministersto dopravy pravdivě tvrdí, že v souladu s vídeňskou úmluvou se povinnost mít jí vztahuje pouze na občany SR...je to věcí našeho ministerstva zahtraničních věcí a našich europoslanců, připomenout chorvatům, slovákům nebo rakušanům a dalším euro-státům, aby se k našim turistům chovala jejich " dobře vycvičená a vzdělaná" policie jako k vítaným turistům, a ne jako k přiblblým dojným kravičkám, které je možné pokaždé bez opory v zákoně, tedy protiprávně podojit o nějaké to euro...Ale když si dojná kravička na nic nestěžuje a pokaždé se dá podojit, je to problém té kravičky...

alf*

EU je paskvil a nejspíš se dlouho moc nezmění.

Nechce se mi to hledat ale zde je "vídeň" unece.org/... kdyby měl někdo chuť to celé pročíst a najít, pak bych to vozil v autě místo všech těch nesmyslů, to je tam hasičák, tu vesta, tam druhý trojúhelník a když se to sečte tak průjezd Evropu bez přívěsného vozíku plného dodatečné výbavy snad ani nelze zvládnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]