Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké auto na polní cestu?

Od: janka6 odpovědí: 22 změna:

Hola, jdu za zkušenějšími na radu. Musím vyměnit auto - nastěhovala jsem se do prima domku s jedinou vadou - příjezdová cesta je v zimě sjízdná tak leda pro traktor... s mým pidivozidlem typu nákupní taška jsem se tam půl roku vůbec nedostala přes bahno.

Takže potřebuju něco víc "terénního"... ale vůbec se v tom nevyznám, jiné než miniauto jsem doteď nepotřebovala.

Mělo by to být cca do 100.000,- a s nízkými provozními náklady, výkon ani rychlost moc nepotřebuju, jezdím málo a pomalu. Ani žádný luxus, mám psy a ti by to nedocenili. Zato by se šikl větší nákladní prostor s pohodlným nakládáním - na domek je pořád co vozit. Hooodně vysoký podvozek. A pokud možno odolné korozi, když bude stát venku nebo pojede často blátem. Vlastně takový traktor převlečený za osobák... :)

Budu vděčná za jakékoli typy a rady a předem za ně děkuji!

doplněno 30.05.21 09:56:

Koukám že jsem otázku dostatečně nerozvinula. :)

Cesta je obecní, počítá se s opravou jakmile budou dotace - což může být za rok nebo za deset, netřeba řešit a rozčilovat se tím. :-D

Každopádně děkuji za odpovědi, teť to mohu aspoň upřesnit:

Jakékoli vyloženě terénní auto mi přijde na mne moc (velké a drahé).

Pandička a Duster jsou zajímavé, ale zas trochu malé - anžto stavební materiály jsou neskladné.

Podle obrázků by se mi velikostně zdálo něco jako Renault Kangoo nevo Citroen Berlingo - jen nemám s tímto typem aut žádnou zkušenost - napadají vás ještě nějaké alternativy?

Kdysi jsme měli i tu Ladu - a to náhodou nebylo špatný auto, akorát mne to nenechali řídit. :-D

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomas11*
hodnocení

2x

Mně už 22 let slouží toto , cena již malá.Do terénuani po silnici nemá chybu , 2,5 td.Spotřeba 8l nafta.

Jaké auto na polní cestu?

Jsem asi lehce zaujatý, protože jsem tohle auto měl 11 let. Kdyby se mi nerozpadla podlaha (zanedbaná údržba), měl bych ho dodnes. Jeho prodej jsem obrečel (doslova). Je až neuvěřitelné, co se s tím dá všechno projet. Dobrý kompromis silnice/terén, ovšem pro neznalou dámu to asi to pravé nebude. Taky provoz nebyl zrovna nejlevnější.

Jeep XJ v jakékoliv verzi ale už prakticky zmizel ze silnic :(.

hodnocení

2x

X-Trail, Jimmy, ...

hodnocení

2x

Felda na zvýšeném podvozku, pokud jsem s formanem nebo feldou něco neprojel tak jen proto že jsem to "položil na břicho" .

Zrádnost 4kolek může býv v tom že se řidič spolehne na to že to auto zvládne všechno

Z "normálních" mám zkušenosti s Jimnyn , uvažoval jsem i o Pandě 4x4. terénňák má být malý a lehký v opačném případě využívám traktor

Duster zase tak malý nmí. A zvednutou feldu mají známí na samotě u lesa jako "malé" auto vedle Grand Vitary ( a několika traktorů)

hodnocení

2x
Pokud ti do teď stačila nákupní taška, tak se podívej na fiat panda 4x4.S dobrýma gumama do terénu by ti možná mohla stačit. Na Discovery běží seriál obchodníci s auty a ti chlapi zírali na to, co panda projede. Navíc je to malé auto, takže spotřeba tě nezruinuje a zbyde pak víc na servis. Jinak ti asi opravdu nezbyde než risknout Dácii Duster, ale dobrých kusů se lidi sotva zbavují a kupovat nějaký šrot nemá smysl.
Berla - Citroen berlingo je ideální auto když stavíš ale s velkou průchodností terénem nepočítej. Jestli ti jde o starou šunku, která hodně uveze a až opravíš barák pošleš ji na vrakáč tak se podívej na Scenic RX to je velký kombík ve čtyřkolce ale renault ho přestal dělat s druhým faceliftem takže i ty nejnovější budou mít skoro 20 let. Kastle jsou ale pozinkový,přední blatníky plastový a motory 1.6 16v nesmrtelný.
A přidám ještě Korejce. Spíš pro zajímavost ale recenze majtelů jsou více méně samé chvalozpěvy a ceny neskutečně nízké. Jen spotřeba vysoká. SSANGYONG REXTON

hodnocení

2x

A čí je ta cesta? Tohle přece nemůžete dlouhodobě řešit teréňákem. Jak se k vám dostane pošta, kurýři, záchranka...

hodnocení

1x

100 tKč je na solidní teréňák dost hubený rozpočet, za to tak koupíte starou Ladu Nivu. Případně armáda nakoupila Hiluxy, takže budou výprodeje UAZ 469 a LandRover Defender *smich*

Jinak by se k dané ceně mohl blížit nějaký ojetý Duster, některé měly 4x4, případně Suzuki Jimmy

hodnocení

0x
Suzuki SX4.

renegade11*
hodnocení

0x

Do 100 000 a nízké provozní náklady?

To neexistuje ,

To koupíte např Kiu Sportage nebo Hyundai Tucson z roku 2005 - 2008 , benzín bude žrát 10 litrů ,nafta kolem 7-8 ale vysype se na tom cokoliv kdykoliv ,

Suzuki SX 4 nemají všechny náhon na 4 kola a navíc nemá vysoký podvozek

(bacha ,ne všechny tereňáky mají náhon na všechny 4 kola , a když mají tak mohou být nefunkční ,kupovat s odborníkem co tomu fakt rozumí a ví jak odzkoušet čtyřkolku.)

kare
hodnocení

0x
Nejlepší terénní auto je to půjčené. *frajer*

Já slyšel, že nejlepší auto do terénu je auto služební *smich*

hodnocení

0x
Praga V3S.
Ovšem chybí Vám ještě tak 100tis Kč..
doplněno 29.05.21 20:53: Jinak ta "jediná vada", je v tomto případě dost zásadní vadou. A pokud je ta nesjízdná cesta dlouhá, o to zásadnější a výraznější ta vada je.

xenofob
29.05.21 20:57
hodnocení

0x

landrover

hodnocení

0x

Sněhové řetězy jsi zkusila?

spu
hodnocení

0x

Jak již zde někdo uvedl, Dacia Duster .

hodnocení

0x
Požádat o výmaz čísla motoru a koule, stojí 50 Kč. Jestli opravdu motor odpovídá typu a jim vadilo jen nečitelné číslo ( dokud je v techničáku, tak ho musí stk kontrolovat) tak vás to bude stát jen ten čas.
Omylem se mi podařilo vložit text příspěvku do jiné otázky. Neděste se. To sem nepatří.

Jo, sice mě to nejdřív zarazilo, ale pak mi to přece jen došlo *smich*.

asd1
hodnocení

0x

Za mne Panda 4x4 a na stavební materiál tažné + vozík. Když jsem po Italských vesnicích viděl kde to všude vyleza a co to uveze tak jsem docela čuměl...

Navc je dobrá i cenově a vcelku spolehlivý auto.. Pod motorem pancíř z trojky plechu tak je i bytelná když vezměš šutrák.. Při koupi pozor hlavně na stav kardanu, nejsou moc díly a repas svépomocí je pro šikovného zámečníka, jinak to vyjde dost draze.. Ale problémový není, jen prostě po stovkách tisíc km může mít vůle (jako každá 4kolka)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]