Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Provozovatel,majitel, držitel atd

Od: doutnak® odpovědí: 12 změna:
Ahoj.Chci se zeptat..S přítelkyní jsme koupili motorku.. Jakože napůl..Ona dala většinu ceny a je to psané na ní! Já, jelikož mám velké bonusy, jsem to pojistil na sebe! Ale! Dnes ty šmejdi v pojišťovnách prý dělají problémy při plnění, když je jiný majitel v TP a jiný pojistník..Co mám tedy udělat,aby problémy nebyly.Jsme majitelé 50 na 50 ,ale zapsat se dá jeden člověk.Mám se nechat zapsat jako provozovatel? Kolik to stojí a je na to potřeba evidenčka jako u přepisu? Manželé nejsme, tím pádem to není společné jmění..Jak se to má zapsat, když má někdo vozidlo 50 na 50? :) Díky
doplněno 29.05.21 14:37: Platit za přepis mi přijdou vyhozené peníze a neřeší to problém vlastnictví 50 na 50...A pojištění chci nechat na sebe.. protože bonusy..A majitele chceme nechat v TP přítelkyni, ptž dala většinu ceny při koupi.. Já mám na starosti opravy a provozní náklady..Jak se to má tedy zapsat,aby se "vlk" nažral.. pojišťovna.A koza (já) zůstal celý? Myslím tím ty bonusy...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je to složitější. Pokud způsobíte nehodu, je to prakticky jedno. Ale pokud budete po pojišťovně požadovat pojistné plnění, jde to na osobu psanou v TP .

hodnocení

Díky.. konečně rozumná odpověď..Uvedu jiný příklad z praxe.Měl jsem auto z čtvrté ruky (s nemožným přepisem-nedohledatelná osoba v TP) při pokusu ho pojistit je zajímalo pouze,kdo je veden jako vlastník v TP! Ikdyž jsem to byl já! Bonus se počítal dle lustrace osoby v TP! Té by připadlo plnění v případě nehody..Je to tak? Že jsem to koupil od někoho a nelze to přepsat by pojišťovnu nezajímalo.. Předpokládám?

Pojišťovna mi odítla platit plnění na vozidlo z povinného ručení ( po nezaviněné bouračce na motorce), protože nejsem uveden v TP jako majitel vozidla. Byla mi vyplacena "pouze" škoda na zdraví a oblečení .

Pokud bych ale nehodu způsobil já vozidlem pojištěným na sebe, i když nejsem v TP jako majitel, , pojišťovna by poškozenému plnění vyplatila

Že nejsem jako pojistitel zároveň majitel vozidla nikoho při uzavírání povinného ručení nezajímalo

hodnocení

0x

když je jiný majitel v TP a jiný pojistník
kde jste vzal tuto informaci?

hodnocení

Informaci jsem vzal z éteru.. ze světa a dění.. Např .. Máme 20let vozík na cizí osobu a platíme poctivě povinné. A letos přišly dokumenty (cáry okolo pojištění a bílá karta) ve kterých už je uveden člověk z TP a ne já..! Na všech cárech je uveden člověk z TP.Tak jsem se v tom šťoural a je to tak jak jsem psal výše. Dělají problémy při plnění a popřípadě chtějí doplatek..V případě, že osoba vedená jako majitel má nižší bonus než osoba pojistník.Tuším, že ta změna je od loňska.Kvůli teenagerům bez bonusu, kteří"to"pojistili na dědečka či tatínka, který bonusy má
hodnocení

Doplňuji, že pojištění je sjednáno na mou osobu! Dostal ho(vozík) otec v "devadesatkách"místo výplaty od jedné firmy.Přežil u nás doteď a překvapilo mě, že firma existuje a pojišťovna má i aktualizované údaje, které v "cárech" uvádí..(jiná adresa než v TP atd) .Pokud by se stala nehoda,tak plnění dostane "ta firma"a ne já jako pojistník ve smlouvě sjednané bůhví kdy..A proč jsme to nepřepsali? Protože byl kdysi rád(otec), že dostal aspoň něco a tenkrát v tom nechtěl nikdo šťourat.. Přepisy se tehdá moc neprožívaly..Je to jen konkrétní modelová situace..
pckop1

Jaké očekáváte pojistné plnění z povinného ručení vy jako pojistník?

hodnocení

Popravdě. . nečekám vlastně nic! Vraťme se prosím k původnímu dotazu.Píšu v něm nesmysly? Chápete o co mi jde? Možná jsem smotal páté přes deváté:)

V případě, že osoba vedená jako majitel má nižší bonus než osoba pojistník

kde jste vzal tuto informaci?

hodnocení

Necháme to být.Píšu a řeším tedy nesmysly, předpokládám.Takže vozidlo může být psané na přítelkyni a pojištěné na mne? Nebudu to tedy řešit..

hodnocení

0x

Pojišťováním majetku se přiživuju už hezkou řádku let. Nikdy jsem neslyšel o tom, že by pojišťovny dělaly problémy když je vlastník a pojistník jiný. Takový případ běžně nastává například u aut na leasing - dokud není splaceno, je v majetku leasingové společnosti.

Samozřejmě problém je, a pojišťovna když ho zjistí tak chce rozdíl doplatit - v případě že pojistník chtěl ušetřit a do smlouvy uvedl nepravdivé údaje (tj například sebe jako majitele i když majitel dle TP je někdo jiný).

Doporučil bych vám tu změnu v TP udělat, a to sice z důvodů:

- když je pojistník a provozovatel odlišný, tak je skoro jisté že pojišťovna pojistné navýší, někdy až o 25%. Tím neříkám, že se to nemůže stát když je odlišný vlastník.

- některé pojišťovny přecházejí na spavedlivější určování bonusu - a to sice ne podle pojistníka, ale podle provozovatele

hodnocení

Díky.Pochopil jste můj dotaz:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]