Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám otázku co si myslíte o bionaftě do nového auta? Vím že když jsem dělal dřív na servise a tam dělali vstřikovací čerpadla tak tam jsem viděl co dokáže bionafta na starším čerpadle(uvolní usazeniny a zalepí uplně všechno). A sám sní mám taky zkušenost když jsem to dal do 10let staré Xantie tak mi začal všude prosakovat nafta.Ale co nové auta. Co doporučuje výrobce?
Díky za info
Bionafta zalepí vše pouze u motoru, který je delší dobu nepoužívaný. Když jsem měl Golfa GTD z roku 86, poctivý ,,zetor´´ bez elektroniky jezdil jsem pouze na bionaftu, auto bylo v provozu takřka denně a absolutně bez jakýchkoliv problémů. Je ale pravda, že do novějšího auta ( F Mondeo) už bionaftu neleju - tedy ne cíleně, ale KAŽDÁ nafta v ČR (zřejmě i EU) obsahuje myslím 5% bio, takže vím, že třeba zemědělcům to dělá megaproblémy u kombajnů, které jezdí jen v sezónu, pokud se motor nenastartuje aspoň jednou za měsíc, je vymalováno - rozborka vstřikovačky to jistí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.