Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je bionafta dobrá?

Od: kahsa* odpovědí: 6 změna:

Zdravím, mám otázku co si myslíte o bionaftě do nového auta? Vím že když jsem dělal dřív na servise a tam dělali vstřikovací čerpadla tak tam jsem viděl co dokáže bionafta na starším čerpadle(uvolní usazeniny a zalepí uplně všechno). A sám sní mám taky zkušenost když jsem to dal do 10let staré Xantie tak mi začal všude prosakovat nafta.Ale co nové auta. Co doporučuje výrobce?

Díky za info

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Výrobce vám zruší záruku když budete používat bionaftu. Je to jak jste psal, houstne a zalepí vše.

stirecek*
hodnocení

0x

Výrobce doporučuje právě to, co máte ve svém manuálu, ale mnoho lidí ho začne číst, až se něco pokazí.

ar*
hodnocení

0x

No nevím že by nějaký výrobce doporučoval vyloženě bionaftu. Uvádí ,že je možné používat bio. Já osobně se zatím bio vyhýbám a neberu. Pokud se někdo rozhodne pro bio tak hlavně to nestřídat s normální naftou nebo bude měnit stále filtry.

hodnocení

0x

Bionafta zalepí vše pouze u motoru, který je delší dobu nepoužívaný. Když jsem měl Golfa GTD z roku 86, poctivý ,,zetor´´ bez elektroniky jezdil jsem pouze na bionaftu, auto bylo v provozu takřka denně a absolutně bez jakýchkoliv problémů. Je ale pravda, že do novějšího auta ( F Mondeo) už bionaftu neleju - tedy ne cíleně, ale KAŽDÁ nafta v ČR (zřejmě i EU) obsahuje myslím 5% bio, takže vím, že třeba zemědělcům to dělá megaproblémy u kombajnů, které jezdí jen v sezónu, pokud se motor nenastartuje aspoň jednou za měsíc, je vymalováno - rozborka vstřikovačky to jistí.

bob*
hodnocení

0x

ANO, na poškození motoru vhodná. Jsem zvedavý, kdo to pak dá první k soudu

8976*
hodnocení

0x

jo a to se má povinný podíl zvýšit na 10 %, debilové zelení - už ted se chataj za nos a vidí kam to spěje - v podstatě jen prispějí k tomu že potraviny budou dražší - protože aspon u nás každej pěstuje řepku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]