Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ford Fusion 1.4 nebo Fabie 1.4?

Od: jandp odpovědí: 14 změna:

Zdravím milí rádcové,

tak nějak se rozhoduji pro koupi vozidla. Co je spolehlivější a vůbec celkově (opravy, díly, poruchovost, náklady...) výhodnější?

Koupit Ford Fusion 1.4 benzín nebo Fabii (asi spíš II.) taky benzín.

Vzhledem k tomu, že Fusion chci tak od roku 2009 výroby, tak by se asi vzala Fabie 2 (jakou nejlepší motorizaci)-není poruchová?

Co myslíte? Na co si dát pozor?

Díky

JaP

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Obecně míň poruchovej je Fusion.

Fabka nejlíp na 1,4 63 kW, ale taky žádnej zázrak, moc nejede a dost žere, neduhy taky má. Když jsem řešil menší auto tak vyhrálo Punto 2 FL

hodnocení

1x

Moje zkušenost s Fordem MK1 Focusem je ta, že dveřní výplně dělají s lisovaného papíru s nějakou plastickou folii. Zrcátka jak skořápky pro dětské hračky. Křehké a aušus. Navíc děsně reznou podvozky.

Zato na škodovce jen tak ukopnout nejdou. Dveřní výplně z tvrdého plastu bytelné. Celkový dojem zpracování materiálů oproti Fordu daleko lepší.

Šel bych do Fabie nebo v případě malého auta do Pandy.

doplněno 27.05.21 20:49:

U Fabie bych hledal motor BKY, CBZB nebo CBZA. Dokončit na těch dvou modernizaci v podobě lepšího řetězu rozvodu a krytu kabelů zapalování.

witch*
Souhlasím.
asd1

Se ptá na Fusion.. Ale Focus výplně dveří v pohodě, zrcátka taky normální, podvozek a bezpečnost oproti Fabii lepší o hodně. Že Focusy reznou souhlas.

Panda je malá, Punto je velikostí podobný jako Fabka (a prostorově je řešený líp - vyšší posez lepší výhled, v kufru nejsou podběhy do čtvrtiny kufru.. Podobně Fusion..

Jo, posez je opravdu lepší. Do Fabie se leze skoro na zem. Stejně blbě se leze i do Opelu Astra, Vectra.

Tak Roomster. Do něj se leze už líp.

Punta jsou taky pěkný shnilotiny :) Ale ty motory Fire jsou supr držáci. Lepší jak Škodovka.

Já osobně bych asi šel do Roomstera v TSI, ale ten bude za jiný prachy než Puňta nebo Fusion.

asd1

TSI možná tak 4 válec s řemenem, jinak to taky moc hitparáda neni... Z Roomstera debilní výhled přes boční okno..

cl
hodnocení

1x
Já mám odpověď z jiného soudku než jedna paní povídala jako Witch. Mám fusiona 2016 najeto přes 160 tkm. Čepy, ramena, silentbloky původní ostatně jako vše kromě baterie a předních brzd a nikde nic neklepe, netluče apod. Zlatý auto.

hodnocení

0x
Forda neznam ale ve fabii je dobrá 1.4ka 63kw

witch*
hodnocení

0x
Bych do Forda nikdy nešla. Fordem tam a vlakem zpátky. Za to Škodovky jsou držáci. U Octávky mi odešel akorát tak alternátor. Za to Fordy mají věčně špatný silentboky, čepy, ramena.
Za mě jasně Fabku jen ne HTP (hovno to pojede). Obsah 1.4 proč ne. Ale spíš 1.6, 77 kW.
asd1

To je blbost. Fordů znám celkem dost a ramena čepy silenty a obecně poruchovost rozhodně neni horší než škodovka..

Ta 1,6 ráda žere olej a aby jela musí se točit a žere.. HTP je úplně paskvil, hlavně ty první.

witch*
Doufám, že teda mluvíme o Fordech amerických a ne o těch evropských. Jinak s Vámi nemohu souhlasit. :D

jandp
hodnocení

A to myslíte Fabii 1 nebo 2?

Všude mají spíš 59kW (to je blbé?)

witch*
Dvojkovou.
xenofob

59 kw klidně ano, ale 1.4...a ten se dával do jedničkové fobie

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]