Nejste přihlášen/a.
dobrý den,prosím o odpověd jestli pojištovna postupuje spravně,Nacouval do mě jiný řidič,nehoda z jeho strany,pojištovák škodu uzal takže se škoda bude hradit z jeho poviného ručení,pojištovák po zhlednuti říkal že je to totálka,oprava převyšuje cenu vozidla.a řikal že pojištovna spočítá cenu auta před nehodou,a cenu vozidla po nehodě,za kolik se dá vrak auta prodat a rozdíl vyplati...je tento postup správný?to potom mám schánět kupce na vrak auta aby mi to pokrylo cenu auta před nehodou?moc děkuji za odpověd.
Je to pouze způsob výpočtu škody. Nemusíte prodávat, nemusíte opravovat - jenom neuhádáte "nižší cenu zbytků", protože za tu cenu to opravdu někdo chce koupit. Pokud nechcete opravit, můžete prodat onomu zájemci přes pojišťovnu.
Jediné, co můžete uhádat, je cena vozu před nehodou. A to dokladovostí o servisu a rozporováním tržní ceny vozu.
Záleží pak na autě a míře poškození.
Kdybyste to (ojeté, před nehodou) auto chtěl koupit , dáte polovinu toho, co byste chtěl dostat při jeho prodeji .
Podle mě není. Pokud je škoda totální, mají odhadnout cenu před nehodou a to vám zaplatit. Auto je pak jejich a je běžné, že vám ho nabídnou k odkupu, ale neměla by to být první a jediná varianta.
Např. auto mělo hodnotu 50000, vrak má hodnotu 10000. Měli by vám vyplatit 50000 a mohou vám nabídnout, že vám dají jen 40000 a auto si můžete nechat. Ale to je nabídka, kterou nemusíte přimnout, plnění je 50000.
pojišťovny mají velice rády totální škody, protože máte 10-ti leté auto, které vám slouží jako nové a oni než by vám platili blatník a lakování (celkem třeba 8000), tak z toho udělají totálku, auto odhadnou na 5000 a maj od vás pokoj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.