Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatně vyplněná složenka k zaplacení pokuty

Od: pokutyvespravnimrizeni odpovědí: 5 změna:

Poradte, dostal jsem pokutu, kterou jsem se rozhodl platit složenkou, protože jsem na místě neměl peníze. Na složence, jsem ale špatně vyplnil jedno číslo u rodného čísla, můžu škrtnout a napsat správný číslo nebo si musím vzít novou složenku a vyplnit na ní i to co bylo předvyplněné od policie?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krkovicka*
hodnocení

0x
Přeškrtanou složenku na poště nevemou.Takže znova vypsat.
doplněno 25.11.12 18:17: V jednom paneláku můžou bydlet i čtyři pánové se jménem Jan Novák takže předpokládám že variabilní symbol je buď Vaše rodné číslo nebo číslo jednací.Je to pro jejich orientaci-pro systém.

ron*
hodnocení

0x

Bohužel, nic jiného Vám nezbývá. Na poště si vemte novou složenku stejného typu a všechny údaje správně opište.

Máte-li bankovní účet, můžete částku zaplatit převodním příkazem na číslo účtu příjemce - uvedené na složence. Jen nezapomeňte správně vyplnit variabilní symbol platby.

doplněno 25.11.12 17:23:

Variabilní symbol slouží k identifikaci platby. Přijatou platbu bude účetní párovat dle variabilního symbolu, nikoliv dle jména.

pokutavrizenispravnem
hodnocení

To je mi jasný, jenom nechápu na co tam potřebují ten variabilní symbol, když tam mají mojí adresu jako adresu odesílate...

mowla*

A ty myslíš, že někde sedí baba, která luští, kdože to zaplatil pokutu?

Bez variabilního symbolu program (počítačový) nespáruje platbu - a tím pádem bys dlužil i nadále...

hodnocení

0x

Promiňte, ale mě Váš dotaz připadá jako vtip. Samozřejmě, že musíte vyplnit novou složenku. Je to otázka pár minut a za dobu, co tu sbíráte odpovědi byste to měl dávno hotové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]