Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poslali mi falzifikát spojky SACHS?

Od: boban® odpovědí: 9 změna:
Objednal jsem toto Sada spojky SACHS 3000 853 201 A přišla mi spojka, kde není ani jeden nápis SACHS, ale jen značka AP , viz fotoNa té spojce, co mi přišla je číslo:308 263 3601Mám je poslat do háje a vrátit to, nebo je to opravdu od SACHS? Kdysi jsem kupoval spojky na felicie od LUK a na každém přítlačáku i lamele bylo zřetelně LUK, na přítlačáku to bylo vylisované...
doplněno 30.05.21 23:02:

Tak pro zajímavost, spojku sice namontovanou mám, renovované brzdy, ale vypekla mě gumová hadička spojky, co vede přímo do spojkového ložiska do převodovky. Nejlepší je, že ona mohla být příčinou, proč vypínání spojky blblo.

Hadička je zevnitř rozežraná a při šlapánjí na pedál se na některých místech vyboulí.

Hadička je pod číslem 9, má OEM číslo 60654482

zatím jsem ji nenašel jako nový náhradní díly, tak jsem poptal emailem vrakoviště, ale je otázka, v jakém stavu buou mít tam, abvy mi z té hadičky jiné nenalítalo rozleptaný svinstvo do mého krásného nového ložiska spojky.

I mechanik na Alfy tvrdil, že je to na 100% ložisko, že to špatně vypínalo. Tohle by asi čekal málokdo. z té hadičky vycházejí kousky rozleptané pryže.

Poslali mi falzifikát spojky SACHS?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Foto nevidim, AP popravde nevim co znamena, AP Racing ktery vyrabi spojky pro zavodni auta to asi nebude, ale chtel bych vam trochu vzit iluze o znackovych a neznackovych autodilech.

V zemich typu Polsko, CZ, SK, Madarsko, Rumunsko, Indie, Cina atd je tovarna.

V te tovarne je stroj a ten je obsluhovan clovekem.

Do tovorany prijde objednavka na urcity vyrobek. Treba pritlacny talir.

Prijde objednavka na 300ks na znacku Sachs, 200ks na LUK, 400ks na Valeo, 250ks na Bosch, 1000ks na Starline atd.

Ten jeden clovek a ten jeden stroj vyrobi vsechny tyto vyrobky ze vsech objednavek. Smozrejme z totozneho materialu a podle totoznych kriterii.

Pak se na to da prebal dle objednavky a jde to do sveta. To samozrejme nevylucuje to, ze si na to jednotlivi vyrobci nenechaji jako jeden z vyrobnich kroku vyrazit jejich logo.

Jediny skutecny rozdil je v tom, ze jako jeden z poslednich vyrobnich kroku tam sedi kontrolor kvality, ktery u LUKu a Sachse vyradi cokoliv, co by mohl byt zmetek, u Bosche a Valea vse, co je zmetek a Starline pusti prakticky vse.

Cena navic, ktera se za znacku plati, je ve skutecnosti pouze za to, ze LUK investoval do vyvoje a testovani one spojky a ostatni znackove, ze to vyvinuly pomoci ctrl+c, ctrl+v a nejake testovani take udelali a a ze vytridujou ony zmetky.

Sachs oproti luku má jiný tvar jazyků na ložisko přítlačáku. Tihle se na lince nesejdou.

Jasny. To co sem uvedl melo slouzi spis jako obecne upozorneni, jak se to ma se znackovymi a neznackovymi dily a proc se obcas stane, ze v obalu najdeme neco jineho nez cekame. A to se samozrejme netyka pouze spojek.

Jak LUK tak Sachs patri mezi renomovane vyrobce s vlastnim vyvojem. Kdy ale LUK je dlouhodobe v cele vyvoje novinek, obvzlast v dvouhmotovych setrvacnicich a Sachs se s vyhodou veze. Rozdily v konstrukcich jsou nutne mimo jine kvuli patentum. Vyrobni zavody mnohych jednotlivych soucastek a podsestav jsou ale pro vetsinu vyrobcu totozne.

Baterky jsou příkladem. Varta a Bosch jedna linka. Starline a horší řada Banner jedna linka.

makk

Kupoval jsem ložisko, dopřál jsem autu SKF. Na krabičce "made in Sweden", na ložisku "made in Spain" (značka SKF na ložisku byla). Ale na druhou stranu i jedna linka dokáže vyrábět dvojí kvaltu. Čína je obecně známa nekvalitními výrobky, ale to není tím, že by kvalitně dělat neuměli, to je tím, že se žádá co nejnižší cena. Mám třeba aku vrtačku Bosh made in China, mám ji už mnoho let a funguje pořád perfektně.

makk - trochu to poopravím. Šmejdy najdeme všude, ale záleží kdo a co z té Číny nakupuje. Že je to technicky vyspělá země není pochyb. Vidíme co dokážou vyrobit a postavit.

makk

Jasně, protože ten dovozce si u Číňanů stanoví, jestli chce kvalitu nebo nízkou cenu a oni mu vyhoví :).

asd1
hodnocení

0x

To je otázka. Nejlíp kontaktovat přímo zastoupení Sachsu, případné falzum by je určitě zajímalo.

Ano výroba v jedné farbrice často jede pro víc firem, ale každý "výrobce" má svoje požadavky na kvalitu a ten dobrý si jí nejen zadá ale i ohlídá. Jak materiály tak provedení, zpracování.

hodnocení

0x

3082 633 601 je číslo přítlačného talíře Sachs pro Alfu Romeo 147-156.

AP Automotive Products je zavedená značka.

Je možné, že občas pro doplnění sortimentu obsahujou sady výrobek konkurence, případně spřízněné konkurence.

Pokud je to správná spojka, neřešil bych.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]