Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vyčistit upatlané okno?

Od: jarin* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

obracím se na Vás s dotazem jak vyčistit okno u auta, které je dosti špinavé a upatlané. Zkoušel jsem to vyčistit okenou z venku i zevnitř a nic nepomohlo.

Máte nějaké rady? Napadl mě zkusit univerzální čistič a odmašťovač sgrassa e brilla (na vyčištění kol to bylo perfektní) ale nechci riskovat, že si poškodím okno.

Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Záleží na tom, čím to máte upatlané (například silikonový olej budete odstraňovat velice těžko). Zkuste to koncentrovanějším roztokem obyčejného jaru, případně nějakým lepším šističem na sklo (tím tedy rozhodně nemyslím "okenu", či něco podobného ;)). Kupodivu okna jdou mít i čističem na mosaz - "sitolem" (dříve sidol). A k ještě většímu údivu mám dobré zkušenosti i s pastou na ošetření starých laků "Tempo". Akorát je to trochu pracnější.

Ten Vámi uvedený odmašťovač neznám, ale pokud na něm není uvedeno, že je na okna, radši bych to nedělal. Případně zkusit někde na bočním okénku, co to udělá. Určitě by to okno nijak nepoškodilo, ale výsledek by mohl být horší, než před čištěním.

hodnocení

0x

Napřed umýt nějakým saponátem a pak použít třeba přípravek, který používáme na okna v autě.

hodnocení

0x

Používám normální Clin windows a glass.Nastříkám na okno-okna, starou poctivou plínkou umeju a pak druhou vyleštím-no problém, jakkoliv špinavá okno to umeje suprově.S výjímkou z venku ptačích en óňo.

Taky používám clin. Odmastí vše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]