Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klepanie v motore

Od: anti odpovědí: 4 změna:
Zdravím chcel by som sa spýtať či by mi niekto nevedel poradiť s problémom ktorý mam so škodou fabiou 1.2 htp 47kw ročník 2004
Problém je v tom že keď je auto zohriate tak na voľnobehu počuť klepanie z motora a ja mam pocit ze je to zapríčinené nízkymi otáčkami ktoré mám na voľnobehu približne 690rpm, plus ked stlačím spojku klepanie prestane ale otáčky sa nezmenia a nemyslím si že spojka nieje zlá pretože je úplne nová a navyše to klepanie prestane aj ked vypnem svetlá. Taktiež pozorujem to že keď stlačím plyn a pustím ho otáčky klesnú na voľnobezné potom nachvíľku stúpnu a zas klesnú. Diagnostika vypisuje chybu P0171- System too lean(na prvom valci) a svieti aj kontrolka motora. Vymenil som uz veľa veci čo by s tým mohli súvisieť a to konkrétne MAP senzor, sviečky, filter paliva, EGR , obe lambdy, snimac teploty chladiacej kvapaliny( keďže som si myslel že keď to robí len keď je motor teplý tak mozno posiela riadiacej jednotke niake chybne info o teplote) a ešte som skontroloval ci to niekde neprisava falošný vzduch a pre istotu vymenil tesnenia na saní a pod škrtiacou klapku ale nic z toho nepomohlo.
Keď je auto studené tak má normálne otáčky chod motora je úplne tichý a normálny.
Ešte mam jednu teóriu ale neviem či správnu že by to mohlo mať niečo spoločné so zlou batériou a následne malým napätím napriklad v pumpe paliva keďže ma na to klepanie vplyv aj to keď vypnem tie svetlá len teraz neviem ci pumpa berie energiu z batérie alebo z alternatora keď auto už beží vedel by mi niekto tuto teóriu potvrdiť alebo vyvrátiť poprípade poskytnúť niake iné možné riešenie tohoto problému?
Vopred ďakujem za odpovede.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

Měníš půl auta, přitom to ukazuje na jeden válec = zační vstřikem, s velkou pravděpodobností je přicpaný. Sundeja stříkni na karton jestli dávaj všechny stejně nebo dva přehoď jestli se přesune s ním na daný válec..

Klepání reaguje na světla = změna zátěže alternátoru... Reaguje na vyšlápnutí spojky = za spojkou (ložisko v převodovce?)

anti
hodnocení

Vymenil som tie vstrekovace kontrolka motoru sa mi už nerozsvietila po 40km predtým sa mi rozsvietila po 20 ale inak to auto robí stále to čo robilo žiadna zmena
asd1

Klepání bude mechanický problém, možností je hodně, chce to dobrýho mechanika aby se v tom projel.. Na dálku věštění z koule...

anti
hodnocení

Dik skusim teda prehodiť tie vstrekovače.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]