Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je nutne sundavat civky pri demontazi ventiloveho víka?

Od: silvan odpovědí: 9 změna:
zdravim vsechny, mam dotaz u punto2 se odsroubovalo ventilove viko. Povolil se dva sroubky a ventilove viko slo dolu, ale tady u pandy motor fire 1.1 40kw je k ventilovemu viku chycena sada zapalovacich civek . Ted se ptam jestli je nutne odsroubovat civky je k tomu spatny pristup a jeste se zeptam jak vymenit nemrzku, prodavajici namichal nejakou srajdu a v nadobce nemrznouci kapaliny je takova syrovatka je to dost podobny.Je lepsi odsat nebo vypustit? Predem dekuji Silvan

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

0x
Fouklé těsnění pod hlavou? *frajer*
silvan
hodnocení

Tak to určitě nee, voda se neztrácí ani není v oleji a naopak auto má sílu a jede jen mě zarazil mazut pod víkem ventilů a syrovátka v nádobce.
boby
Musím Vás zklamat ,ale je to počátek tak k mechosovi a vyměnit těsnění případně rozvody.

hodnocení

0x

Chladící systém napoj na tlakovou vodu z hadice z vodovodu (pitná voda nebo studna) a tlakem prolej celou soustavu na několika místech.

silvan
hodnocení

Ano to znám, takhle jsme proplachovali topení u punta. A pak nalít nemrzku a jak se ohřeje motorem měl by pustit termostat z malého do velkého okruhu . Dělal jsem to u punta přes litrový válec a měl nastartování. Asi to bude obdobné. Problém vidím v tom ventilovem víku. Po odsroubovani víčka na dolevani oleje je vidět mazut.Motor je i tak velmi tichý že skoro není poznat že je nastartovaný.
silvan
Nevíte někdo jak shodit to víko ventilů?sem nečekal že to bude taková věda.
asd1

Z hlavy nevim.. Ale jestli jede normálně tak mazut neřeš a jezdi. Do fungujícího stroje se nevrtá..

Ale ventildekl by měl jít sundat normálně bez větších problémů...

Mmch. na 1,2 šly cívky sundat bez problému i bez vyndavání baterky (měnil jsem termostat), byly na dvou šroubech a šlo to normálně malou golou...

boby
Tak s tím mazutem mám svoje zkušenosti. Ucpe to podtlakovou hadičku. Nebo odvětrání klikovky a pak ti pojede olej pres měrku oleje. V zimě ani nemluvim starty jdou obtížné. U LPG to platí o to víc. Vypucuj to,nebo to dej mechošovi.
asd1

Jo to je fakt...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]